2 Nisan 2018 Pazartesi

DEVLERİN AŞKI (1976)


Yönetmen: Osman F. Seden
Senaryo: Bülent Oran
Foto Direktörü: Erdoğan Engin
Yapım: Akün Film/İrfan Ünal

Şarkılar: Neşe Karaböcek, Set Amiri: Erdil Demirbağ, Kamera Asistanı: Sedat Ülker, Işık Düzeni: İlhan Aslım, Prodüksiyon Amiri: İsmet Demirkol, Yönetmen yardımcısı: Şahin Gök, Prodüktör: Hasan Gürkan, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, Montaj Senkron: İsmail Kalkan, Negatif Montaj: Mahmut Eskici, Kâzım Çakırman, Laboratuvar: Hasan Örnek, Selahattin Kaynak, Abdullah Akdeniz, İsmet Tomaçgil, Müzik: Cahit Berkay, (Yeni Stüdyo Renkli laboratuVarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir )

Oyuncular: Türkan Şoray (Türkan), Kadir İnanır (Tarık), Savaş Başar (Süreyya), Elif Pektaş (Ayla), Osman F. Seden (Avni Çarmıklı), Ayfer Feray (konsomatris), Alev Altın, Atilla Ergün (Süreyya’nın adamı), Tevfik Şen, İlhan Hemşeri (komando Ziya), Muammer Gözalan, Dündar Aydınlı, Zülfikar Öner, Feridun Çölgeçen, Halil Dede, Hayrettin Akar, Turan Alok,

Konu: İş adamı Süreyya yapılan suikast sonucu arabasıyla denize düşer, o sıra-da olay yerinde bulunan Tarık Süreyya’yı boğulmaktan kurtarır. Süreyya hayatı-nı kurtaran Tarık’a yanında çalışmasını teklif eder. Tarık bu teklifi kabul eder. Çalışkanlığı ve dehasıyla Süreyya’yı etkileyen Tarık önemli iş görüşmelerinden döner, Süreyya Tarık’a Türkan’ı takdim eder. Tarık ekonomik zorluklar yü-zünden kendini terk eden eski sevgilisi Türkan’la karşılaşınca şaşırır. Üzüntü ve sinire kapılır. Türkan istediği rahat ve lüks yaşama kavuşmak için Süreyya ile birliktedir. Tarık ile Türkan arasında gerginlik olur. Tarık hala Türkan’dan nefret ediyor gibi görünse de hala O’na aşıktır. Süreyya’nın rakibi Tarık’a ortaklık teklif eder. Tarık kabul etmez ve Türkan kaçırılır. Avni Bey Türkan’ı serbest bırakmak için Tarık-’ın kendisiyle çalışmasını ister. Tarık kabul etmek zorunda kalır. Türkan serbest bırakılır. Türkan, Tarık’ın çabalarından sonra Tarık’ın kendisini ne kadar çok sevdiğini anlar ve yeniden O’nunla birlikte olmak ister. Tarık kabul etmez. O’nu para için kurtardığını söyler. Ancak zamanla Tarık yumuşar ve tekrar birlikte olurlar. Süreyya bu birlikteliğe karşı çıkar, onları ayırmaya çalışır. Tarık ve Türkan evlenmeye karar verir. Saklandıkları evi Süreyya ve adamları çevirir. Tarık ve Türkan onlara silah doğrultan Süreyya’ya karşı çıkarlar, evden çıkarlar. Süreyya ateş edemez, Tarık ve Türkan uzaklaşır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder