14 Nisan 2018 Cumartesi

ERKEĞİM (1977)



Yönetmen: İrfan Atasoy
Senaryo: Yücel Hekimoğlu
Kamera: Suat Kapkı
Yapım: İrfan Film/İrfan Atasoy

Işıklar: Kahraman Kongur, Teknik Ekip: Kahraman Kaplı, Ahmet Servidal, Baki Soğukpınar, Sami Meriç, Prodüksiyon Amiri: Semih Servidal, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Senk-ron, Montaj: İsmail Kalkan, Süleyman Karakaya, Negatif Montaj: Mahmut Eskici, Kâzım Çakırmanoğlu, Laboratuvar: Hasan Örnek, Abdullah Akdeniz, İsmet Tomaçgil, Özkan Sevinç, Kamera Asistanı: Ufuk Turan, Reji Asistanı: Serdar Servidal, Yardımcı Yönetmen: Ümit Efekan, (Yeni Stüdyoda Renklendirilmiştir )

Oyuncular: İrfan Atasoy, Türkan Erdem, Turgut Özatay, Bilal İnci, Tugay Toksöz, Oya Yurdakul, Baykal Kent, Renan Fosforoğlu, Doğan Tamer, Ayşen Selvi, Nazan Selvi, Tevfik Şen, Melih Esmerdiyorlar, Semih Servidal, Ziya Ozanlar,

Konu: Film, çocuğunu kaybetmiş bir annenin hazin hikâyesini anlatır. Türkan, küçük bir kasabada yaşayan genç bir kadındır. Bir gün Ekrem adında bir şarkıcıyla tanışır ve ona âşık olur. Ekrem de Türkan’a âşıktır ve onunla evlenmek istemektedir. Ekrem, evlilik için gerekli işlemleri yapmak üzere İstanbul’a gider. Fakat Türkan, uzun süre Ekrem’den bir türlü haber alamaz ve İstanbul’a gitmeye karar verir. İstanbul’da Ekrem’i bulduğunda, onun için günübirlik bir ilişki olduğunu anlar. Türkan, karnında bebeği ile ortada kalır. Bu sırada kaldığı pansiyonun sahibi Salih, Türkan’ı fahişelik yapmaya zorlar. Bir süre sonra yaşadıklarına dayanamayan Türkan, otelden kaçarak Doktor adıyla anılan gazete satıcısına sığınır. Doktor, Türkan’ın hayata tutunabilmesi için el uzattığı son kişi olacaktır. (Aslan Erdem)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder