14 Nisan 2018 Cumartesi

HATASIZ KUL OLMAZ (1977)


Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden
Kamera: Cahit Engin
Yapım: Erman Film/Hürrem Erman

Müzik Direktörü: Orhan Gencebay, Renk Uzmanı: Hasan Örnek, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, Senkron-Montaj: İsmail Kalkan, Negatif Montaj: Mahmut Eskici, Laboratuvar: İsmet Tomaçgil, Hayrettin Çakmak, Kamil Kutay, Mahmut Doğan, Set Ekibi: Erdil Demirbağ, Kadir Yılmaz, Cengiz Ökten, Mansur Kırık, Asistan-lar: Ali Güven, Hasan Tulgar, Işık Şefi: Ömer Ekmekçi, Prodüksiyon Amiri: Selahattin Koca, Asistan Rejisör: Zafer Par, (Yeni Stüdyo’da seslendirilmiş ve renklendirilmiştir.)

Oyuncular: Orhan Gencebay, Fatma Gerik, Kadir Savun, Hülya Tuğlu, Yıldırım Gencer, Süleyman Turan, Osman F. Seden, İbrahim Uğurlu, Hikmet Taşdemir, İhsan Gedik, Ata Saka, Demircan Türkdoğan, Turgut Savaş, Tevfik Şen, Muammer Gözalan, Orhan Çoban, Çocuk Yıldızlar: Arzu Katıkaya, Serkan Değirmenci

Konu: Küçük motorlarda kaptanlık yapan Orhan (O,Gencebay), bir gün gittiği pavyonda tanıdığı Cennet (F.Girik) adlı konsomatris kadın a aşık olur. Cennet, kocası öldüğü için genç yaşta dul kalmış, küçük kızı Nermin'e (A.Kıtkaya) bakabilmek için bu işe başlamıştır. Orhan onun iyi yürekliliği karşısında çok etkilenmiş ve onunla evlenmeye karar vermiştir. Kısa zamanda Cennet ile evlenen Orhan onu ve küçük kızını da yanına alarak kasabasına geri döner. Orhan işlerini burada da sürdürmektedir. Fakat Hikmet (Y.Gencer) adlı bir başka taşımacı ile rekabet içine girmiştir. Hikmet deniz taşımacılığında kendisini rakipsiz gördüğü için Orhan ile kısa zamanda kavgaya tutuşacaktır. Onu yıpratmak için karısı Cennet'in geçmişini tüm kasabaya duyurur. Durum böyle olunca hiç kimse Orhan ile çalışmak istemez. Hatta Hikmet tarafından doldurulan kasabalılar Cennet'i linç etmeye bile kalkarlar. Bu arada küçük Nermin bir kazada Hikmet ve adamları yüzünden ölür. Artık Orhan ve Cennet kasabayı terk etmeye karar vermiştir. Orhan ayrılmadan intikamını alacak ve tüm kasabalı onun yanında olacaktır. “Burçak Evren, “İki Ün’lü Kadın Fatma Girik”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder