18 Nisan 2018 Çarşamba

İNEK ŞABAN (1978)


Senaryo ve Yönetmen: Osman Fahir Seden
Görüntü Yönetmeni: Cahit Engin
Yapım: Can Film/Fatma Girik - Kemal Sunal

Rejisör Asistanı: Zafer Par, Aziz Yanan, Kamera Asistanı: Ali Güvenci, Renk Uzmanı: Hasan Örnek, Negatif Montaj: Ömer Sevinç, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, Set Ekibi: Erdil Demirbağ, İbrahim Uğurlu, Ercan Tu-man, Tural Alok, Işık Şefi: Ömer Ek-mekçi, Prodüksiyon Amiri: Selahattin Koca, (Yeni Stüdyo Renkli Film laboratuarında Renklendirilmiş ve seslendirilmiştir).

Oyuncular: Kemal Sunal, Defne Yalnız, Yavuz Karakaş, Saadet Gürses, Dinçer Çekmez, Ali Şen, Baykal Kent, Saadet Gürses, Macit Flordun, Orhan Elmas,

KONU: Filmde, ünlü bir kaleci ile ona benzeyen bir karpuzcunun yer değiştirmesi anlatılır. Büyük kulüplerin peşinden koştuğu kaleci Bülent, daha çok para kazanacağını düşünerek yurtdışına kaçar. Aynı gün Bülent’e ikizi kadar benzeyen Şaban da başlık parası için Almanya’ya gitmek niyetiyle havaalanındadır. Bülent’in kayınpederi Mithat’ın adamları Bülent zannettikleri Şaban’ı zorla alıkoyarlar. Ancak Şaban kimseyi Bülent olmadığına ikna edemez. Bu nedenle başına olmadık işler gelir. (Aybala Hilal Yüksel)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder