18 Nisan 2018 Çarşamba

İŞTE BİZİM HİKAYEMİZ (1978)


Yönetmen: Orhan Aksoy
Senaryo: Erdoğan Tünaş, , Fuat Özlüer
Foto Direktörü: Çetin Gürtop
Müzik: Coşkun Sabah
Yapım: Erler Film/Türker İnanoğlu

Şarkılar: Bülent Ersoy, Yönetmen Yardımcısı: Nurettin İrişen, Nezih Sunar, Kamera Asistanı: Hüseyin Karındoyuran, Hakan Gürtop, Fotoğraflar: Mike Rafaelyan, Işık Şefi: Şevket Yılmaz, Teknik Yönetmen: Sabit Özergül, Dublaj Yönetmeni: Sadettin Erbil, Sesleri Alan: Feridun Kınay, Negatif Montaj: Orhan Kabataş, Laboratuar: Sabahattin Hoşsöz, Prodüksiyon Amiri: Zeki Tezcan, (İpek Film stüdyosunda hazırlanmıştır).

Oyuncular: Bülent Ersoy, Gülşen Bubikoğlu, Suzan Avcı, Kayhan Yıldızoğlu, Nedret Güvenç, Birtane Güngör, Orhan Elmas, Ekrem Dümer, Devrim Parscan, Muammer Gözalan, Zeki Alpan, Mesut Sürmeli, Necdet Kökeş, Ayşin Cilavcı, Gamze Başer, Mürvet İşsever, Zeki Sezer, Nejat Gürçen, Gölge Başar

KONU: Bülent (Bülent Ersoy) ünlü bir ses sanatçısıdır. Kendisine hayran olan ve sürekli konserlerine giden Sevgi (Gülşen Bubikoğlu), yazdığı şiirlere beste yap-ması için ona göndermektedir. Sevgi kan kanseri olduğunu öğrenir. Sonunda istediği olur, Bülent’e ulaşır. Mektuplarına bakmak için evine gittikleri Bülent’in davranışına kızıp oradan uzaklaşır. Bülent şiirini çok beğendiği ve bestelediği Sevgi’yi af dilemek için gazinoya çağı-rır. Sürpriz bestesini çok beğenen Sevgi ile aralarında duygusal bir bağ oluşur. Giderek bir aşka dönüşen bu bağ sonuçta bir evliliğe doğru gitmektedir. Sevgi umutsuz hastalığının verdiği koruma içgüdüsü ile Bülent’in evlenme teklifini geri çevirir. Kızının Bülent’le ilişkisi olduğunu bilmeyen annesi, onun ölmeden önce sevdiği bir sanatçıyı görebil-mesi için Bülent’e gider ve kızının onun hayranı olduğunu, çok az ömrünün kaldığını söyler. Bülent ilgilenmez. Ama Sevgi’yi ikna etmek için evlerine gittiğinde hasta genç kızın Sevgi olduğunu, o yüzden teklifini kabul etmediğini anlar. Sevgi, onunla birlikte hastalığı yenmeye karar verir. Sahneyi bırakan Bülent, tüm zamanını Sevgi’ye ayırır. Tedavi için tüm doktorlara gider. Sürekli kan değiştirip Sevgi’nin yaşam süresini biraz uzatırlar. Evlenirler, mutludurlar. Sevgi’nin doğum günüde ona hediye almak için evden çıkan Bülent, dönüşte kaza geçirip ölür. Sevgi içinse yaşam, Bülent’in anılarıyla bilinmez bir sona dek sürecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder