18 Nisan 2018 Çarşamba

KAPLANLAR AĞLAMAZ (1978)


Senaryo ve Yönetmen: Remzi A. Jöntürk
Kamera: Sertaç Karan
Yapım: Kalkavan Film/Deniz Kalkavan

Sesleri Alan: Kunt Tulgar, Laboratuvar: : Hikmet Kuycu, Laboratuvar Şefi: Aslan Tektaş, Negatif Montaj: Mehmet Tezgâhtar, Jenerik: Bülent Eryılmaz, Işık Şefi: İbrahim Sabuncu, Reji Asistanı: Yılmaz Koç, Kamera Asistanı: Hüsnü Karcı, Ser Teknisyeni: Hacı Fidan, Mehmet Cengiz, Prodüksiyon Amiri: Ahmet Akdoğan, Yardımcı Yönetmen: Muzaffer Hiçdurmaz, Montaj-Senkron: Necdet Tok, Laboratuvar: Hikmet Kuyucu, Aslan Tektaş, Prodüksiyon Temsilcisi: Hasan Baykara, (Kunt Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Cüneyt Arkın (Canpolat), İnci Engin, Romalı Perihan (Peri), Ahmet Mekin (Adem), Macit Flordun, İnci Engin, Oflaz Onur (Oflaz), Ateş Osman, Halit Vurgun, Kudret Karadağ, Remzi Jöntürk, Aydın Haberdar, Yılmaz Kurt, Yusuf Çetin, Oktar Durukan, Zeki Tüney, Osman F. Seden,

Konu: Canpolat şimdiki Polatlardan çok farklı çok yİğit kahraman yıkılmaz dost vefakar ve acımasız filmdeki Hasret yani adem (Ahmet Mekin) kızı evlenmek üzereyken bir tuzak kurulur ve ateşi Canpolat yakar odaya girip Hasret’i göremez ancak yaktığı ateşte Hasret diri diri yanmıştır. Film Destan filmindeki diğer Hasret sahnesini akla getirir orada da nişan alıp vurmuştu. Önce amcayı sonra babayı tek tek avlar Ancak en sonda elinde güvercinle öldürülür Canpolat. Son sözü ise “.kader diyelim gitsin” olur.. Kaplanlar ağlamaz , aşırı doz uyuşturucudan ölen genç bir adamın ağabeyi, onu uyuştu-rucuya alıştıran çeteye karşı savaş açar. Bu esnada uyuşturucunun neden olduğu bir çok yıkıma şahitlik eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder