14 Nisan 2018 Cumartesi

KÖRDÜĞÜM (1977)


Yönetmen: Tolgay Ziyal
Senaryo: Tolgay Ziyal, Erbil Altınay
Kamera: İzzet Akay, Kenan Kurt
Yapım: Çiler Film/Semih Sarıoğlu

Renk Uzmanı: A. Tümay Rızai, Laboratuar: Armağan Köksal, Şems Tokgöz, Selahattin Kılıççeken, Sesleri Alan: Rauf Tözüm, Kurgu ve Eşleme: Mustafa Kent, Ender Işık Servisi, Şef: Aydın Yurteri, Kamera Teknisyeni: İzzet Akay, Kenan Kurt, Yapım Yönetmeni: Mehmet Gonca, Yönetmen Asistanı: Erhan Sökmen, (Ar Renkli Film Stüdyosunda ha-zırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Hakan Balamir, Hale Soygazi, Oya Başar, İlhan Hemşeri, Selçuk Özer, Selim Naşit, Ayfer Feray, Mehmet Gonca, Dündar Aydınlı, Niyazi Gökdemir, Küçük Yıldız: Ayşe Mat

Konu: Film, bir sahil kasabasında yaşananları anlatır. Murat, karısının ölümünden sonra İstanbul’dan kızı Ayşe ile birlikte bu sahil kasabasına taşınır. Balıkçılıkla uğraşan kasabalılar, piyasaya hükmeden kabzımal nedeniyle emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Kasabalılar bu duruma çare olması için Murat’tan yardım ister. Öte yandan tur rehberliği yapan Alev, Murat’a âşıktır. Fakat Murat, karısının ölümünden sonra hiçbir kadına karşı herhangi bir his beslememektedir. Kabzımal, işlerini baltalayan Murat’tan kurtulmak için onu bıçaklar. Bu olay Alev ile Murat’ın yakınlaşmasını sağlayacaktır. (İbrahim Veli Sözer)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder