27 Mart 2020 Cuma

AKREP (1986)

Yönetmen: Osman F. Seden
Senaryo: Safa Önal
Foto Direktörü: Çetin Gürtop
Yapım: Erler Film/Türker İnanoğlu

Yönetmen Yardımcısı: Muzaffer Hiçdurmaz, Reji asistanı: Serap Korkmaz, Kamera Ast: Engin Uludağ, Işık Direktörü: Ali Salim Yaşar (Erler Film Işık servisi), Işık Yardımcısı: Ramazan Akgül, Adem Döşeme, Ar Direktör: Sohban Koloğlu, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Ses Yardımcıları: Metin Çeşmebaşı, Fatik Kayacık, Montaj-Senkron: Sedat Karadeniz, Montaj Revizyon: Mehmet Bozkuş, Montaj Yardımcıları: Mustafa Kalkan, Haki Yaylacı, Negatif Montaj: Ömer Aksu, Ali Berkadi, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Laboratuvar: A.Tümay Rıza, Şemsi Tokgöz, Armağan Köksal, Set Teknisyenleri: Mümin Şerifoğlu, Ahmet Mersinli, Mahir Gül, Prodüksiyon Amiri: Necati Şimşek, Prodüksiyon Temsilcisi: Adnan İrkut, (Sineray Stüdyosunda hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Ahu Tuğba, Tarık Tarcan, Öztürk Serengil, Nuri Alço, Çoşkun Göğen, Tevhid Bilge, Süheyl Eğriboz, Yusuf Çetin, Necip Tekçe, Turgut Özatay, Orhan Elmas, Memduh Ünsal, Faruk Savun, Ferhan Tanseli, Muzaffer Civan, Halil Demirler, İhsan Özenç, Buket Altuğ

KONU: Murat (Tarık Tarcan) genç ve yakışıklı bir turist rehberidir. Yeraltı dünyasının karanlık adamlarından biri olan Temel (Öztürk Serengil) ve Şadiye (Ahu Tuğba) birlikte büyük tekneleri ile denize açıldıklarında Murat da teknede işe başlar. Murat, Şadiye’nin güzelliği ve çekiciliğinden oldukça etkilenmiştir. Şadiye de bu genç, yakışıklı rehberin cazibesine kapılır. Temel’in gemide olmadığı bir zamanda birlikte olurlar. Artık birbirlerine tutkulu bir aşkla bağlıdırlar. Şadiye, Murat’ı iyice kendine bağlamak ve ondan hiç ayrılmamak için teknenin kaptanı yapar. Bu arada Temel’in kara para aklamaktan maliye ile başı derttedir. Avukatı Remzi, Temel’e tüm mal varlığını güvendiği birinin üstüne yapmasını öğütler. Temel her şeyi Şadiye’nin üstüne devreder. Bir süre sonra eşinin Murat’la ilişkisini öğrenir. Şadiye’yi bir hayli hırpalar. Genç kadın Temel’i öldürmeye karar verir. Dayak olayını öğrenen Murat, Şadiye’nin silahını alıp gece evinde Temel’i öldürür. Kaçarken silahı düşürür. Şadiye silahı bulur. Bu onun için Murat’tan da kurtulma fırsatıdır. Onu ihbar edip yakalatır. Murat mahkemeye çıktığında kendisini Şadiye’nin ihbar ettiğini öğrenir ve hırslı genç kadının bunu çok önceden planlayarak kendisini kullandığını anlar. Bu onun için bir yıkımdır ama, bozduğu suskunluğu, kendisini bu yola iten Şadiye için de kabusa dönüşecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder