20 Mart 2020 Cuma

ALTAR (1985)


Yönetmen: Remzi A. Jöntürk
Senaryo: Zeki Alan
Görüntü Yönetmeni: Mahmut Demir, Şener Işık
Yapım: Pars Film/Remzi Jöntürk, Sait Seyit

Yönetmen Asistanları: Uğur Duru, Tarık Günlü, Mehmet Söyler, Makyaj: Sarah Gülyüz, Sanat Yönetmeni: Ferhan Tanseli, Sesleri Alan: Erkan Aktaş, Kurgu-Eşleme: Eyüp Yıldız, Negatif Kurgu: Zeynep Tor, Renk Uzmanı: Adnan Şahin, Baskı Zekeriya Şan, Laboratuar: Yahya Öztürk, Set Görevlisi: Ali Güney, Işıklar: Mehmet Çakar, Ömer Ekmekçi, Fevzi Eryılmaz, Makyöz: Sarah Gülyüz, Trükaj: Rıdvan Atak, Sanat Yönetmeni: Ferhan Tanseli, Yapım Görevlisi: Suat Özbek, Süpervizör: Nejat Özbek, (Fono Film Stüdyolarında hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Sait Seyit (Utah-Altar),: Çeçilya Daymaz (Alyoki -Nino), Nuri Alço (Hunka), Meral Utacı (Asena), Eşref Kolçak (Zodiak), Levent Çakır (Emte), Kazım Kartal (Osep), Aynur Aydan (Sabahnaz), Ferhan Tanseli, Recep Filiz (Darga), Cevat Pars (Küçük Altar), Canan Can (Nazo), Ali Güney (Samuray), Ferhan Tans (Çuçi-Li), Fer-hat Ünal (Hunzah), İhsan Gedik (Titan), Sönmez Yıkılmaz (Kondor), Leyla Somer (Geda-Tin)

Konu: Konu çok eski zamanlarda belir-siz bir ülkede geçer. Ülkeyi gaddar Zodiak (Eşref Kolçak) yönetmektedir. Zodiak ateşin sahibidir ve ateşin izinsiz kullanımını ölümle cezalandırır. Zodiak'a Utah (Sait Seyit) karşı çıkar, Gökten düşen bir taştan görkemli bir kılıç yapar ve granit bir kayaya saplar. Oğlu Altar (Cevat Pars) büyüyünce bu kılıçla ülkeyi kurtaracaktır. Utah kendini yakarak ölür. Altar büyür ve azman bir savaşcı olur. Esir tüccarı Osep'in (Kazım Kartal) eline esir düşer.

Günün birinde Osep'ten kurtulur, babasının da tanıdığı Kraliçe Alyoki'nin (Çeçilya Daymaz) kızı Nino (Çeçilya Daymaz) ile karşılaşır, ona zorla sahip olur. Nino hançeriyle Altar'ı yaralar sonra bir mağarada büyü yaparak Altar'ı tedavi eder. Nino, öldürülen Zodiak'ın oğlu Hunka'nın (Nuri Alço) sarayına gelir, esir düşer. Altar tek başına Hunka'nın askerlerini dağıtır, babasının kılıcını granit kayadan çekip alır ve Hunka'nın sarayını basar. Nino'yu kurtarır, Hunka'yı öldürür ve yeni maceralara doğru yol alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder