21 Mart 2020 Cumartesi

ARZU (1985)


Yönetmen: Şahin Gök
Senaryo: Macit Koper 
Görüntü Yönetmeni: Orhan Oğuz
Yapım: Uzman Film/Ferit Turgut, Kadir Turgut

Oyuncular: Banu Aklan (Arzu), Tolga Savacı (Cezmi), Yusuf Sezgin (Tan), Ek-rem Dümer (Polis), Songül Gündüz (Sevda), Tahsin Koray (Polis),

Konu: Ünlü bir fotomodel ve oyuncu olan Arzu (Banu Alkan) kız kardeşi sevda ile yaşamaktadır. Sevgilisi Tan (Yusuf Sezgin) ile çalışmaktadır. Cezmi (Tolga Savacı) Arzuyu evinin çevresinde sürekli takip eder ve gizlice fotoğraflarını çeker. Sevda Cezmi ile tanışmıştır ve ona ilgi duymaktadır. Cezmi’nin de kendisinden hoşlandığını düşünür. Cezmi’nin amacı Sevdayı kullanarak Arzuya yaklaşmaktır.

Cezmi hasta ruhlu sapkın biridir.Sevdaya fotoğraf sanatçısı olduğunu açacağı sergiye koymak için Arzunun fotoğraflarını çekmek istediğini söyler.Sonunda Arzunun evine girmeyi başaran Cezmi ona tecavüz edip ortadan kaybolur. Aradan geçen zamanda aklını Arzuya daha da takan Cezmi kız kardeşleri yeniden takip bulur. Bu kez Sevdaya saldırıp tecavüz etmek isterken Arzu Cezmi’yi öldürür.


 1976 yılında David Rayfiel’in senaryo-sundan, Lamont Johnson’un yönetiminde filme alınan ve baş rollerini; Margaux Hemingway (Chris Mc Cormick), John Bennett Perry (Martin Mc Cormick), Mariel Hemingway (Kathy Mc Cormick)’in oynadığı “Lipstick” filminden uyarlama.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder