13 Mart 2020 Cuma

AYŞEM (1984)


Yönetmen: İbrahim Tatlıses
Senaryo: Safa Önal
Görüntü Yönetmeni: Kaya Ererez /Hüseyin Ererez
Müzik: Burhan Bayer
Yapım: Burak Film/Sungur Eser, İbrahim Mertoğlu

Yönetmen Yrd: Oğuz Yalçın, Sevda Aktolga, Sema Öztüzün, Set: Taci Erşan, İbrahim Öner, Mustafa Boğan, Işık Şefi: Aslan Yıldız, Yardımcılar: Gürcan Küçüker, İzzet Yılmaz, Erdem İstanbullu, Renk Uzmanı: A. Tümay Rızai, Laboratuvar: Armağan Köksal, Selahattin kılıçkesen, Şems Tokgöz, Montaj: İsmail Kalkan, Senkron: Turgut İnangiray, Negatif Montaj: Ali Berkant, Seslendirme Yönetmeni: Abdurrahman Palay, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Prodüksiyon: İsmail Karahan, Mustafa Doğan, (Sineray Film stüdyosunda Hazırlanmıştır).

Oyuncular: İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Nilgün Saraylı, Süleyman Turan, Şükriye Atav, Abdurrahman Palay, Diler Saraç, Ali Yalaz, Hüseyin Kutman, Ayşegül Uygurer, İlkay Dumantepe, Süreyya Cankoy,

Konu: Film, bir şarkıcı ile genç bir kız arasındaki aşk öyküsünü konu alır. Ünlü şarkıcı İbrahim gazinoda sahne aldığı sırada dinleyenler arasında gördüğü bir kızın peşine düşer. Ayşe adındaki bu kızı elde etmek için günlerce peşinde koşan İbrahim, bir türlü kızdan yüz bulamaz. Bir süre sonra Ayşe’nin duyguları değişir, ancak İbrahim de bu arada çabalamaktan vazgeçmiştir. Bununla birlikte Ayşe gururunu yenerek İbrahim’e gider. Ani bir kararla evlenirler. Ancak İbrahim’in sağlık sorunları nedeniyle çifti zor bir dönem beklemektedir. (Hasan Sakın)



Eleştiri: "Bütün bunlar Günah ve Yorgun/la daha bir ilgi uyandırmış olan Tatlıses sinemasının dikkatle izlenmesi gerektiğini gösteri-yor. Bu halk çocuğunun içinden gelen duyar/ıkIı yaklaşımlara daha bir bilinç kattığı gün (tıpkı 1970'lerde yaşanan bilinen örnekte olduğu gibi) daha dikkate değer yapıtlar vermesi olanaksız değil.(Nezih Coş, Videosinema, Ocak 1985, sayı 7, syf,19) “Okan Ormanlı “Türk Sinemasında Eleştiti ”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder