27 Mart 2020 Cuma

BELA (1986)


Yönetmen: Cevat Okçugil
Senaryo: Ali Fuat Kalkan
Görüntü Yönetmeni: Soner Saygılı
Yapım: Eser Film/Ercan İğne

Sesleri Alan: Gültekin Çavuş, Renk Uzmanı: Kamil Kutay, Laboratuar: Hasan Kutay, Montaj Senkron: Turgut İnangiray, Negatif Montaj: Mehmet Aktaş, (Helmut Renkli Film stüdyosunda hazırlanmış ve Yeni Stüdyoda seslendirilmiştir)

Oyuncular: Nihat Yiğit, Daniyel Moris, Talat Gözbak, Osman Betin, Yadigar Ejder, Kudret Karadağ, Mustafa Dik, Şehriban Emirli, Ercan Gökhan, Canan Ekin, Yılmaz Kurt, Rahmi Koçak, Naim Emek, Kemal Öztürk, Küçük Yıldız: Murat Bekler,

Konu: Film, miras davası yüzünden ailesi dağılan bir adamın öyküsünü anlatır. Kemal, Sonya’yla evlendikten sonra güneye yerleşmiş ve burada bir fabrikada çalışmaya başlamıştır. Fabrikada başarılı bir iş hayatı olan Kemal aynı zamanda fabrika sahibi Turgut Bey’in de sağ koludur. Kemal ve ailesinin sakin hayatı Sonya’nın Japonya’daki kardeşi Yoşima’nın gelmesiyle hareketlenir. Yoşima, tatil için aileyi Japonya’ya davet eder. Ancak seyahatin ekonomik yükü nedeniyle Kemal bir süre için teklifi düşünmeye karar verir. Bu sırada Turgut Bey’le oğlu arasında miras konusunda anlaşmazlıklar yaşanmaktadır. Baba ile oğlu arasındaki kavgaya Kemal de istemeden dâhil olacaktır. (Hasan Sakın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder