8 Mart 2020 Pazar

BEN DE ÖZLEDİM (1981)


Yönetmen: Nazmi Özer
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Kameraman: Salih Dikişçi
Yapım: Emek Film/Nazmi Özer

Yönetmen Ast: Engin Temizer, Kamera Asistanı: Ali Utku, Set Ekibi: Nusret Yıldız, Aslan Gül, Abdullah Henay, Prodüksiyon Amiri: Kadir Akgünlü, Laboratuvar: Selahattin kaya, Ziya Uçak, Mustafa Yıldız, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, Işık Şefi: Hayrettin Kara, (Yeni lale stüdyosunda hazırlanmıştır).

Oyuncular: Ferdi Tayfur (Ferdi), Banu Aklan (Nanu), Esra Yıldız (Gül), Sümer Tilmaç (Ekrem), Diler Tilmaç (Banu’nu annesi), Ahmet Açan, Cevdet Arıkan, Eşref Vural (Salih), Ahmet Açan,

Konu: Ferdi ve Gül birbirlerini seven iki aşıktır. İşsiz olan Ferdi’nin bütün umudu, Libya’ya gidip para kazanmak ve evlenip bir yuva kurmaktır. Buluştukları yerdeki samanlıkta birbirlerinin olulrar. Kısa bir beklemeden sonra nihayet beklediği davet gelir ve Libya’ya gitmek üzere İstanbul’a hareket eder, Amacı seyahat gününe kadar İstanbul’da yanında kalacağı dedesini arar. Ferdi dedesini çok küçük yaşlardan beri görmemiştir. Ancak dede eski ahşap evini kiraya vererek bir yaşlılar bakım evinde kalmaktadır. Libya’ya gidişi sekiz ay kadar ertelenmiş ve mecburen İstanbul’da memleketlisi Ekrem beyin yanında oto tamircisi olarak çalışmaya başlar. Bu arada da dedesinden kalan harap köşkün üst katında kiracısıyla beraber kalmaktadır. An-nesi ile beraber kalan Kiracısı Banu, Ferdi’ye kancayı takmış samimiyeti de ilerletmiştir. Akşamları rakı sofrası hazırlayıp eğlencenin dozunu aşmıştır. Gene böyle bir gecede çok alkollü olan Ferdi, Banu’nun koynunda olarak basılır. Oynanan bu oyundan habersiz olan Ferdi, evlenmek zorunda kalmıştır. Öte yandan kasabada bıraktığı Gül ise çocuk beklemektedir. Diğer yanda Banu, Ferdi’nin kazandığı paraları kumarda harcamaktadır. Bu sayede Ekrem beyle tanışan Banu artık onunla beraberdir. Bir gün Ferdi yaptığı bir kazada yaralanır ve ameliyata alınır. Gözleri ikinci bir ameliyata kadar kör kalacaktır. Ferdi aslında görmekte ve numara yapmaktadır. Bu sayede karısının Ekrem ile olan çirkefliğini devamlı görecektir. Sonunda Banu’yu ve Ekremi öldüren Ferdi, Gül’e ve çocuğuna kavuşacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder