9 Mart 2020 Pazartesi

BİR PAZAR GÜNÜ (1982)


Senaryo ve Yönetmen: A. Remzi Jöntürk
Foto Direktörü: Sertaç Karan
Yapım: Çağatay Film/Yavuz Işıklar

Oyuncular: Coşkun Sabah, Serpil Çakmaklı, Yusuf Sezgin, Yalçın Gülhan, Atilla Ergün, Çocuk Yıldızlar: Bozkurt Işıklar, Barış Jöntürk, Oğuz Işıklar

Konu: Çalıştığı pavyonun sahibi Babür'ün (Yalçın Gülhan) kapatması olan Kader (Serpil Çakmaklı) ile Coşkun (Coşkun Sabah), garip bir tutku içinde birbirlerini sevmektedirler. Kaçakçılık yapan Babür, büyük bir vurgunun peşinde olduğu sıra, deniz polisleri tarafından öldürülür. Bu arada Coşkun, yüreğinden bir türlü silemediği Kader'i içinde öldürmek için sahte bir cenaze töreni düzenler. Kader, çılgın gibi mezarlığa gelir. Ve ölümü için tören yapan kalabalığı dağıtır. Gerçekte ölmeyen Babür de mezarlığa gelmiştir . Sadece yüzünün sol yanında korkunç yaralar vardır. Mezarlığa gelen polisler Babür'ü alıp götürürler. Kader ve Coşkun mezarlıkta toplanan halka konser verirler. Konserden sonra önce Kader, içine zehir kattığı suyu içer. Ardından Coşkun da farkında olmayarak aynı bardağı dudak larına götürür. Böylece iki genç ölümde birleşirler.

► Kapkara bir Arap filmi içeriği ile, Shakespeare'in Romeo-Jülyet'ini birleşti-ren Jöntürk, filmindeki kahraman larına da Kader ve Ölüm gibi isimler takarak simge sinemacısı olmaya özeniyor. Simsiyah giysiler içinde Kader'i vurgulayan bir Serpil Çakmaklı, Ölüm'ü vurgulayan Yusuf Vehbi kırması bir Yalçın Gülhan... Ve buyurun arabeskin cenaze namazına. (Agâh Özgüç, Yıldız, S.: 208, 18 Mayıs 1982)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder