15 Mart 2020 Pazar

BİR SEVGİ İSTİYORUM (1984)


Yönetmen: Kartal Tibet
Senaryo: Mehmet Aydın,
Foto Direktörü Abdullah Gürek
Yapım: Burak Film/Sungur Esen, İbrahim Mertoğlu
Ses: Yılmaz Segenli, Murat Özlüer, Kamera Asistanı: Ali Utku, Reji Asistanı: Ayşegül Gökgit, Işıklar: Ergun Şimşek, Negatif Montaj: Ali Berkant, Laboratuvar: Armağan Kök-sal, Şems Tokgöz, Selahattin Kılıççeken, Renk Uzmanı: Tümay Rızai, Montaj: İsmail Kalkan, Sesle-ri Alan: Erkan Esenboğa, Yardımcı Yönetmen: Ahmet Sezerel, Müzik: Cahit Berkay, (Sineray Stüdyolarında hazırlanmıştır )

Oyuncular: Türkan Şoray, Cihan Ünal, Tanju Gürsu, Hülya Tuğlu, Zümrüt Cansel, Kadir Savun, Nuri Alço, Orhan Çağman, Nazlı Aydıncık, Gönül Ser, İhsan Yüce, Tuncer Necmioğlu, Reha Yurdakul, Küçük Oyuncu: Hülya Tuğlu

Konu: Filmde, evliyken başka bir adama âşık olan bir kadının hikâyesi anlatılır. Adanalı bir beyin kızı olan Melike, üniversite okumak için gittiği İstanbul’da evlenir. Ancak bir süre sona eşi Saffet ile aralarındaki aşk biter. Saffet başka kadınlarla Melike’yi aldatmaya başlar. Bu yüzden Melike, boşanmaya karar verir. Ne var ki babası buna engel olur. Kocası ile evliliğine devam etmek zorunda kalan Melike, başka bir adamla aşk yaşayacaktır. (Meltem İşler Sevindi)




" Aslında "Bir Sevgi İstiyorum" sıradan bir yerli film, başı ile bitişe eklenen saçmalığı bir yana atarsanız pekala seyredilebilir. Ayrıca bu bölümler çıkarılırsa film değerin den de iş yapma gücünden de bir şey kaybetmez. Buralar hangi akla seçilip özenle filme yerleştirilmiştir, bu buluş yapımcının mı, senaryo yazarının mı, yönetmenin mi? anlaşılır gibi değil. (Orhan Barlas, Çözüm Bulundu, Video Sinema, S.: 8, Şubat 1985) “Agah Özgüç, “Türk Filmleri Sözlüğü” 2. Cilt syf, 197”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder