12 Mart 2020 Perşembe

DAVETSİZ MİSAFİR (1983)


Yönetmen : Zeki Alasya
Senaryo: Ali Kıvırcık
Kamera: Abdullah Gürek
Yapım: Özer Film/Enver Özer

Yardımcı Yönetmenler: Ali Kıvırcık, Muharrem Özfırat, Ali Utku, Sesleri Alan: Erkan Aktaş, Montaj ve Senkron: Nevzat Dişiaçık, Negatif Montaj: Muzaffer Karataş, Işık Şefi: Ergun Şimşek, Set elemanları: Mustafa Buan, Erdal Sümer, Ömer Bubo, Prodüksiyon Amiri: Hüseyin Çalışkan, (Fono Film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Zeki Alasya, Metin Akpınar, Sevda Ferdağ, Neriman Köksal, Filiz Ersürer, Belkıs Dilligil, İsmail Hakkı Şen, İsmet Erten, Diler saraç, Barış Altay, Kudret Karadağ, Nazlı Aydıner, Seyfettin Karadayı, Necdet Kökeş,

Konu: Lüleburgaz'da bir nakliyat şirketinde çalışan Halim (Metin Akpınar) İstanbul'a tayini çıktıktan sonra eşi, çocuğu, baldızı ve kayınvalidesiyle birlikte büyük kentte gelerek kiralık ev aramaya başlar. Bir rastlantı sonucu tanıştıkları işsiz güçsüz ve aynı zamanda üç kağitçı olan İlyas'la (Zeki Alasya) tanışırlar ve onun yardımıyla kiralık bir ev bulurlar. Ama içine girdikleri ev kepçeyle yıkılan harabeden bir başka şey değildir. Hem 60 bin lirayı kaptıran hem de evsiz kalan Halim ve ailesi İlyas'ı bulup paralarını geri isterler ama İlyas çoktan tüm parayı at yarışlarına yatırmıştır. Zorunlu olarak tüm aileyi ablasının (Neriman Köksal) evine götürüp yerleştirir. Ablası tatilden dönünce kıyamet kopar ama kardeşinin bu insanları dolandırdığını anlayınca zorunlu olarak bu davetsiz misafirleri kabul eder. Bu arada İlyas gönlünü Halim'in baldızı Zeynep'e (Filiz Ersürer) kaptırır ve ona sırılsıklam aşık olur Bu arada Halim işe başlar. Fakat güç durumda kalan bir çetenin üyelerinden birine fena halde benzer. İkizi gibidir. Bu da çetenin işine gelir ve Halim'le kendi adamlarını yer değiştirerek şirketin kasasına sahip olurlar. Beklenmedik olaylar Halim'le İlyas'ı hiç de tahmin edemedikleri bir yerlere götürür.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder