12 Mart 2020 Perşembe

EN BÜYÜK ŞABAN (1983)


Yönetmen : Kartal Tibet
Senaryo: Suphi Tekniker
Kameraman: Rafet Şiriner
Yapım: Cem Filmcilik/Yahya A. Kılıç

Reji Asistanları: Ahmet Sezerel, Ayşegül Gökçe, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Negatif Montaj: Gültekin Çavuş, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşses, Işık: İsmet Yurtçu, Set Ekibi: Cengiz Ökten, Hüseyin Kını, Mehmet Şenkal, Abdurrahman Menay, Prodüksiyon Amiri: Ekrem Gökkaya, (Yeni lale film stüdyosunda hazırlanmış Yeni stüdyoda seslendirilmiştir).

Oyuncular: Kemal Sunal, Kamran Usluer, Reha Yurdakul, Nilgün Bubikoğlu, Dinçer Çekmez, Hikmet Karagöz, Dinçer Çekmez, Ayten Erman, Zafer Önen, Yadigar Ejder, Hüseyin Kutman, İbrahim Kurt, Ziya Çelik,

Konu: Şaban bir an önce köşeyi dönmek için İstanbul'a gelir ve bu arada sokaklarda çiçek satan bir kızla tanışır. Kızdan çok etkilenir. Bir gece parkta otururken kendini ağaca asmak üzere olan zengin bir iş adamını kurtarır. İş adamı Faik çok alkollüdür önce Şaban'ı sahiplense de sabah ayıldığında hatırlamaz çünkü Faik'te unutma hastalığı vardır. Bir gece Faik gene sarhoşken Şaban'a beş milyon para verir. Şaban da bu parayı gözlerini açtırmak için Hülya'ya verir ama ertesi gün Faik Şabanı gene hatırlamaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder