26 Mart 2020 Perşembe

GİZLİ YARA (1985)


Yönetmen: Şahin Gök
Senaryo: Safa Önal
Görüntü Yönetmeni: Aytekin Çakmakçı
Yapım: Topkapı Film/Yaşar Tunalı
Kamera Asistanı: Mahmut Yumuşak, Yardımcı Yönetmen: Jan Brindizi, Prodüksiyon Amiri: İbrahim Öner, Işık Düzeni: Bülent Eryılmaz, Montaj-Senkron: İsmail Kalkan, Negatif Montaj: Ali Berkan, Set Ekibi: Baki Soğukpınar, Sadi Tutucu, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, (Sineray Film Stüdyolarında hazırlanmıştır. )

Oyuncular: Mahmut Tuncer, Zümrüt Cansel, Merih Fırat, Eray Özbal, Nubar Terziyan, Suzan Avcı, İsmail Hakkı Şen, Tayfun Çulban, Fikret Fırat,

Konu: Film, iki gencin engellerle dolu aşkını konu alır. Ünlü fabrikatör Sami Bey artık yaşlanmış ve kızı Hülya’yla birlikte sakin bir hayat yaşamaya başlamıştır. Bu sırada tanıştığı Cavidan adlı bir kadına âşık olan Sami Bey ani bir kararla evlenir. Cavidan’ın asıl amacı Sami Bey’in bütün malvarlığına el koymaktır. Evlilik sonrası Sami Bey’in yengesi Neriman ve oğlu Mahmut ziyaret için İstanbul’a gelir. Ancak Neriman’ın gelmesiyle birlikte evin huzuru bir anda kaçar. Neriman, aslında Sami Bey’in evlatlık olarak yetiştirdiği Hülya’ya öteden beri kin beslemektedir. Evlatlık olduğunu bilmeyen Hülya ise Neriman’dan gerçekleri öğrenince evi terk etmeye kalkar. Hülya bu süreçte Mahmut’a olan aşkıyla hayata tutunur. Ancak Neriman bu ilişkiyi de bir yolunu bularak koparmayı başaracaktır. (Hasan Sakın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder