30 Mart 2020 Pazartesi

KEKLİK ALİ (1986)


Yönetmen: Arif Erkuş
Senaryo: Hulki Saner
Görüntü Yönetmeni: Salih Dikişçi
Yapım: Saner Film / Hulki Saner 
Set Teknisyenleri: Ekrem Çınaroğlu, Metin Devrim, Sedat Çiftçi, Işık Şefi: Ömer Ekmekçi, Yrd.: Ali Lenkeren, Teknik Yönetmen: Mustafa Gürdal, Kurgu ve ses düzeni: Şenol Şentürk, Prodüksiyon Amiri: Ziya Ilgaz, Kamera Asistanı: Ali Ünlü, Yardımcı Yönetmen: Kenan Uluergüven, Yardımcı Yönetmen Asistanı: Zühal Demiryürek, Prodüksiyon Müdürü: Şerif Ablak, (Öz Prodüksiyon stüdyolarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: İlyas Salman, Bülent Kayabaş, Asuman Arsan, Funda Fırat, Yüksel Gözen, Ahmet Açan, Baki Tamer, Nuri Tuğ, Selma Cebiroğlu,

Konu: Keklik Ali iş merkezinde çaycılık yapar, Kamil’in nakliye şirketi vardır ve bir gazetenin gönül sayfasından Nadide ile mektuplaşır, Nadide’nin bir de Hiz-metçisi vardır Nihal o da Nadide’ye gelen mektupları okur, Nadide’nin mektuplarını yazmaktadır O da Kamil’e aşıktır. Kamil, Nadide ile tanışmak üzere İstanbul’a gitmeye karar verir yanında Ali’yi de götürecektir. Kamil’e Amcasından 750 milyon para miras kalmıştır fakat iki ay içerisinde evlenmez mirastan mahrum olacaktır. Ali de Selma ile sözlüdür babası başlık parası istemektedir. İstanbul’a gelirler Kamil Nadide’nin adresini bulur. Ali Selma’nın babası ile konuşur. . Başlık parası artmıştır. Ali Nadide’yi bulur beğenmemiştir. Hizmetçi Nihal’i Nadide olarak Kamil’e tanıtacaktır ki evlensin mirası alsın ki kendisi de Selma’ya kavuşabilsin. Nadide otele Kamil’i görmeye gelir. Ali kendisini Kamil olarak tanıtır. Ali, Nadide’nin evine gelir, Nihal’i Kamil’in yanına gönderir. Kendisi Nadide ile evde kalır. Nihal ile Kamil buluşurlar ikisi de birbirini çok beğenir. Nadide ile Ali evdeyken Kasap Orhan gelir, o da Nadide""yi istemektedir. Nadide Ali’yi gizlice gönderir. Nadide Kamil’in kaldığı otelin adını ağzından kaçırır. Orhan Kamil ile konuşmaya gelir. Nadide’yi sevdiğini söyler Kamil’e para teklif eder. Kamil, Nihal’e Orhan’nın söylediklerini söyler Nihal durumu anlar ve böyle bir şeyin olmadığını söyler, Kamil evlenme teklifi eder. Kasabın adamı otele gelir Kamil diye Ali""yi bıçakla tehdit ederek ona para verir ve Nadide""den uzak durmasını söyler. Ali parayı alır, Nihal Hizmetçi olduğun ortaya çıkacak diye korkar ve ayrılmak istediğini söyler. Kasap Nadide""nin yanına gelerek Kamil’in para karşılığında kendisinden vaz geçtiğini söyler. Kamil ile Ali, Nihal’i kaçırmak için eve gelirler. Nadide’nin babası namaz kılar ve kızının kısmeti için dua eder. Kasap Orhan içeri girer ve kızını sevdiğini onunla evlenmek istediğini söyler. Kamil de gerçek Nadide’yi istediğini zannederek içeri girer o da Nadide’yi istediğini söyler. Sonra Ali içeri girerek durumu düzeltmeye çalışır ve gizlice Kamil""e Nihal’in kendisinin sevgilisi olduğunu kendisine evlenmesi için oyun oynadığını söyler. Baba silahını çekerek kimsenin bir yere gitmemesini ve kızını getirerek hangisini sevdiğini sorar o da bana mektup yazan hangisi ise onu der. Kamil’in getirmiş olduğu mektubu Ali gizlice alarak Orhan’a verir Orhan mektubu okur ve Nadide Orhan’ı seçer. Kamil Nihal’i ister. Sonra Selma’nın babasının yanına giderek Selma’yı gelin olarak alırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder