13 Mart 2020 Cuma

KURBAN (1983)


Yönetmen: Melih Gülgen
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Kameraman: Orhan Kapkı
Yapım: Er Film/Berker İnanoğlu

Reji Asistanı: Ali Kıvırcık, Kamera Asistanı: Süha Kapkı, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, Montaj: Mevlut Koçak, Negatif Montaj: Gültekin Çavuş, Işıklar: Ali Salim Yaşar, Recep Biçer, Nezir Yücel (Sezer Film Işık Servisi), Set Ekibi: Sonay Kanat, İbrahim Sarılale, Nejat Kuruoğlu, Laboratuar: Sabahattin Hoşsöz, Selahattin Kaya, Yılmaz Erman, Prodüksiyon Ekibi: Adnan İrkut, Fehmi Tengiz, Ahmet Akdoğan, Teknik Yönetmen: Zafer Par, (Yeni, Lale film stüdyosunda hazırlanmış ve Yeni Stüdyoda seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Kadir İnanır, Ahu Tuğba, Yalçın Gülhan, Turgut Özatay, Osman Alyanak, İhsan Gedik, Zafer Par, Hüseyin Peyda, Necip Tekçe, Erol Taş, Süleyman Turan, Şükriye Atav, Coşkun Göğen, Seyfi karadayı, Mehmet Bahadır, Oya Filiz, Hakkı Kıvanç, İbrahim Kurt, Cevdet Balıkçı, Muhteşem Durukan, Niyazi Gökdere, Çetin Başaran, Mustafa Yavuz, Ali Demir, Nuri Tuğ, Yaşar Şener, Küçük Yıldızlar: Nihat Berrak, Veysel Fidan,

Konu: Film, kabadayı bir ağabey ile polis memuru kardeşinin öyküsünü konu alır. Şahin, babasının ölümünden sonra ailesini geçindirebilmek için okulu bırakarak farklı işlerde çalışmaya başlar. Ancak bütün çabalarına rağmen ailesini bir türlü darboğazdan kurtaramaz. Bu sırada aldığı bir teklif Şahin için büyük bir fırsat olur. Ünlü mafya babası Beşir işlediği cinayeti üstlenmesi karşılığında Şahin’i himayesine alacaktır. Teklifi kabul eden Şahin yıllarca cezaevinde kalır. Şahin cezaevinde kaldığı sürede büyük bir kabadayı olarak ünlenirken, kardeşi Bekir ise polis teşkilatına girmiştir. İki kardeş kısa süre sonra çatışmak zorunda kalacaklardır. (Hasan Sakın)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder