26 Mart 2020 Perşembe

OYUN BİTTİ (1985)


Senaryo ve Yönetmen: Oğuz Gözen
Görüntü Yönetmeni: Mükremin Şumlu
Müzik: Kadir Şeker
Yapım: Ajans Arı/Taner Öz

Oyuncular: Şehriban Gül, Bülent Bilgiç, Engin Aksu, Turgut Özatay, Kemal Çap-raz, Cemal Orman, Yılmaz Kurt

Konu: Babasından miras kalmış kimsesiz bir kızla, çadır tiyatrosunda palyaçoluk yaparken kendisini zengin müteahhit olarak tanıtan üçkağıtçı bir gencin öyküsü anlatılmaktadır.

► Bu filmin çekimler sırasında Bülent Bilgiç film ücretinden arta kalan para verilmezse, seti bırakacağını söylüyordu. Yapımcı Taner Öz (Vahi Öz’ün oğlu “şimdi yaşamıyor) sözüne güvenilir ve kadrodaki her kişi parasını zamanında alır, hiç bir zorluk çıkmazdı. Belli ki ortada o an için ufak bir problem vardı. Prensiplerinden ödün vermeyen yönetmen, bu baş kaldırı karşısında filmi Bülent Bilgiç olmadan da bitirebileceğini biliyordu. Ve Necati Bilgiç ortada bırakılır film setine minibüslerle gidilerek çekime başlanır. Sahne B. Bilgiç’in sevgilisiyle (Şehriban Gül) buluşacağı ve ona evlenme teklif edeceği bir sahnedir. Zaten N. Bilgiç bu sahnelerin onsuz çekilemeyeceği düşüncesiyle restini çekmiştir. 

Bundan sonrasını Yönetmen Oğuz Gözen şöyle anlatmaktadır. “Filmdeki setçilerden birini amorstan Bülent’in yerine oynatacak, yakın plan ve tekrarlarını diyalog değiştirerek bu sahneye kaydıracaktım. Boyu posu tıpkı Bülent’e bezmeyen işçiye Bülent’in kıyafetlerini giydirerek ve berberde de saçlarını da Bülent gibi kestirerek. Ortaya yeni bir Bülent çıkarmıştım. Ve bundan sonra Bülent’i Şehriban’la tanıştırmış, filmdeki kötü adamlarla dövüştürmüş ve gereken sahneleri çekip bitirmiştim. Artık Bülent Bilgiç bile filmi seyrederken hangi sahnede oynayıp hangi sahnede oynamadığını teşhis etmesi bile imkansız hale gelmişti. Bu Bülent’le ilk ve son çalışmamız olmuştu.” (Orhan Oğuz, “Bir Yeşilçam Masalı”)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder