26 Mart 2020 Perşembe

SOSYETE ŞABAN (1985)


Yönetmen: Kartal Tibet
Senaryo: İhsan Yüce
Görüntü Yönetmeni: Rafet Şiriner
Yapım: Cem Film /Yahya Kılıç

Yönetmen Asistanları: Ahmet Sezerel, Meral Bayer, Kamera Asistanları: Soner Saygılı, Cem Esentepe, Laboratvuar: Şems Tokgöz, Selahattin Kılıççeken, Renk Uzmanı: A Tümay Rızai, Sabahattin Hoşsöz, Senkron: Cevat Sezer, Negatif Montaj: Ali Berkan, Montaj: Mevlut Koçak, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Kamera Asistanları: Soner Saygılı, Cem Kocatepe, Prodüksiyon: Ekrem Gökkaya, Erol Emerli, (Sineray Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Kemal Sunal, Perihan Sa-vaş, Kenan Pars, Süleyman Turan, İhsan Yüce, Reha Yurdakul, Saime Bekbay, Sırrı Elitaş, Hayri Caner, Yüksel Gözen, Celal Donat, Yaman Düzcet, Orhan Aydınbaş,

Konu: Şaban ile Peri beşik kertiğidirler. Peri'nin babasının işleri bozulunca Peri-nin babası Kadir kızını da alarak köye Şabanın yanına gider. Köy hayatı, Şabanın davranışları Peri'yi çıldırtsa da çaresiz Şaban ile evlenmek zorunda kalan Peri gerdek gecesi köyden kaçar. Bunu kendine yediremeyen Şaban hocalar tutarak dersler alır ve mükemmel bir beyefendi olur. Adını da Dilaver olarak değiştirir. İstanbul'da bir partide Peri ile karşılaşan Şaban'ın intikam macerası başlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder