13 Mart 2020 Cuma

YAKTI BENİ (1983)


Yönetmen: Melih Gülgen
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Kamera: Ali Yaver
Yapım: Gülşah Film/Selim Soydan

Teknik Yönetmen: Zafer Par, Kamera Asistanı: Aytekin Çakmakçı, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, Işık Ekibi: Mustafa Koçyiğit, Bayrim İlvur, Set Ekibi: Bedri Uğur, Azmi Yıldız, Erol Yazıcıoğlu, Montaj-Senkron: Mevlut Koçak, Negatif Kurgu: Gültekin Çavuş, Laboratuvar: Sabahattin Hoşsöz, Selahattin Kaya, Yılmaz Erman, Prodüksiyon: Selahattin Koca, Yapım Sorumlusu: Emrah Şimşit, (Yeni Lale Film stüdyosunda hazırlanmıştır).

Oyuncular: Ferdi Tayfur (Çakıroğlu Cumali), Serpil Çakmaklı (Neslihan), Yalçın Gülhan, Meral Bodoroğlu, Neriman Köksal (Anne), Hüseyin Peyda (Reşit Bey), Yavuz Karakaş, Oktar Durukan, Yüksel Gözen, Mustafa Yavuz, Yılmaz Kurt

Konu: Yalçın Gülhan ve Ferdi Tayfur zengin bir babanın oğludur. İstanbul’da satılacak olan bir fabrikanın alımı için Ferdi görevlendirilir. Abisi ise baba parası yiyen ve karı-kız peşinde koşmaktadır. İş için İstanbul’a gelen Cumali gittiği bir gazinoda şarkıcı Neslihan ile tanışır. Öte yanda kumara düşkün olan abi oynadığı oyunlarda devamlı kaybetmektedir. Cumali ise aşık olduğu şarkıcı Neslihan ile günlerini geçirmektedir. Aile ile tanışan Neslihan’ı artık zor entrikalı günler beklemektedir. Film boyunca fonda Ferdi Tayfur’un müzikleri çalmaktadır. Ferdi Tayfur hayranları için seyredilebilecek bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder