7 Nisan 2020 Salı

AFRODİT (1987)


Yönetmen: Aram Gülyüz
Senaryo: Vural Pakel
Görüntü Yönetmeni: Mahmut Demir
Yapım: Pınar Video/Halis Şenol

Set Ekibi: Kadir Arıoğlu, Yaşar Ekinci, Recep Yılmaz, Işık Ekibi: Mehmet Varol, Yusuf Güney, Gürbüz Şengel, Prodüksiyon: Şerif Ablak, Muhittin Ayan, Çevre Düzeni: Turgut Uyanusta, Ekrem Borazan, Kamera Asistanı: Uğur Kovan, Yardımcı Yönetmen: Mustafa Mayadağ, Laboratuvar: Şems Tokgöz, A. Tümay Rızai, Aslan Tektaş, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Matibo: Fehmi Acar, Armağan Köksal, Ses Mühendisi: . Erkan Esenboğa, Kurgu Yardımcıları: Metin Çeşmebaşı, Mustafa Kalkan, Soner Şenbecerir, Negatif Kurgu: Ömer Aksu, Sultan Yıldırım, Fatoş Yıldırım, (Sineray Film Stüdyolarında Hazırlanmıştır)

Oyuncular: Banu Alkan, Sühan Baydar, Salih Güney, Atilla Ergün, Serpil Alkan, Atacan Arseven, Necdet Yakın,

Konu: Güzel ve şuh bir karısı olan arkeolog Kemal (Sühan Baydar), asistanlarıyla birlikte kazı yapmakta ve tarihi kalıntılar içinde ünlü Afrodit heykelini aramaktadır. Afrodit, Kemal'in düşlerinde bir saplantı haline gelmiştir. Bu nedenle güzel karısı Cemile'yi (Banu Alkan) gözü görmez. Kocası tarafından ihmale uğrayan genç kadın, yeniden dikkati çekmek için tüm paralarını elbiselere yatırır.

Amacı, şık ve seksi görünüp, bir Afrodit gibi yeni bir dişi kimliğine bürünmektir. Ne var ki kocası, karısının tüm elbiselerini yakar. Cemile de kocasını terk edip İstanbul'daki annesi ve kız kardeşinin yanına döner. Ve bir pastanede eski arkadaşlarından gazeteci Murat'la (Salih Güney) karşılaşır. Bir süre sonra da aralarında duygusal bir ilişki başlar. Cemile, kocasından boşanıp Murat’la evlenecektir. Ancak karısının ihanetine dayanamayan Kemal, Murat’ı öldürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder