7 Nisan 2020 Salı

ANNEM / BIRAKMAM SENİ (1987)


Yönetmen: Temel Gürsu
Senaryo: Arda Uskan
Görüntü Yönetmeni: Abdullah Gürek
Müzik Direktörü: Kadir Şeker
Müzik: Şah Plak
Kurgu: Sedat Karadeniz
Yapım: Gözde Film/Şükrü Avşar, Zikri Göksoy

Reji Ast: Aynur Baçgök, Kamera Ast: Mesut Çağdaş, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, Laboratuvar Şefi: Sabahattin Hoçsöz, Laboratuvar: A. Tümay Rızai, Şems Toksöz, Prodüktör Amiri: Günay Güner, Işık Şefi: Ergun Şimşek, Yardımcıları: Selahattin İlhan, Ali Koşum, Set Teknisyeni: Murat Özlük, Ahmet Yüce, (Sineray stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Küçük Ceylan (Ceylan Avcı), Canan Perver, Ünsal Emre, Adile Naşit, Ayşegül Ünsal, Cemal Gencer, Çetin Köroğlu, Türker Tekin, Tuğrul Koparan, Küçük Yıldızlar: Emine Erdil, Evren Acar,

Konu: Kocası Arabistan'da işçi olarak çalışan genç kadın (Canan Perver), eve döndüğünde kızı Ceylan'ı bulamaz. Kadın büyük bir şok geçirip aklını yitirir. Ceylan'ı, temizlik işlerinde çalıştığı ve çocuk-ları olmayan genç karı-koca kaçırmıştır. Amaçlan, torun sevgisiyle yaşayan zengin anneannelerinden para sızdırmaktır. Kumara düşkün olması nedeniyle kayna-nası tarafından dışlanan genç damat, kaçırdığı bu çocuk sayesinde durumu kurtarır. Yaşlı kadın, torun sahibi olmanın sevinciyle evinin kapılarını kızına ve damadına açar. Aradan yıllar geçer, aklını yitiren genç kadın çalışmak üzere bir zengin çiftliğine gider. Burada kızı Ayşe ile (Küçük Ceylan) karşılaşır. Ancak birbirlerini tanımazlar. Ayşe, gerçek annesi sandığı üvey annesinden bulamadığı yakınlığı temizlikçi kadında tadar. Çeşitli olaylardan sonra gerçekler ortaya çıkar. Kötü ruhlu kumarbaz damadını ve kızını evden kovar. Tüm mirasını da Ayşe'ye bırakır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder