17 Nisan 2020 Cuma

DENİZ YILDIZI (1988)


Yönetmen : Kartal Tibet
Senaryo: Safa Önal
Görüntü Yönetmeni: Serdar Servidal
Yapım: Erka Film/Erhan Erzurumlu

Özgün Müzik: Cahit Berkay, Erka Film, Yapım Yönetmeni: Osman Çağlar, Işık Ekibi: İbrahim Sabuncu, Ayhan Kural, Fazlı Sekizler, Set Ekibi: Azmi Yıldız, Can Dişiaçık, Nusret Açıkgöz, Kamera Asistanı: Metin Erdoğdu, Yapım Yardımcısı: Resul Hakverdi, Efekt: Atilla Ertüz, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Renk Uzamanı: Sabahattin Hoşsöz, Labaratuvar: Şems Tokgöz, Armağan Köksal, Fehmi Acar, Arslan Tektaş, Negatif Montaj: Ömer Aksu, Sultan Yıldırım, Senkron: Metin Çeşmebaşı, Mustafa Kalkan, Soner Şenbecerir, (Sineray Film Stüdyosu ve Labaratuarlarında hazırlanmıştır).

Oyuncular: Gülben Ergen, Kenan Kalav, Bülent Bilgiç, Güzide Özipek, Güler Saraç, Aydın Tezel, Erdinç Akbaş, Koray Kasap, Deyvi Kazado, Sema Peker, Hülya Peker, KutayKöktürk, Hüseyin Kutman, Osman Çağlar

Konu: Filmde, bir balıkçının zengin bir kıza âşık olmasıyla yaşananlar konu edilir. Yakup, balıkçılıkla geçimini sağlayan bir gençtir. Bir gün yaşadığı adaya bir grup zengin genç tatil yapmaya gelir. Arkadaş grubundan Gülben ile Yakup bir olay vesilesiyle tanışırlar. Bu tanışma sonrasında Yakup genç kıza ilgi duymaya başlar. Ancak Gülben’in alaycı tavırları yüzünden gururu kırılan Yakup, genç kızı kaçıracaktır. (Yiğitalp Ertem)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder