25 Nisan 2020 Cumartesi

HÜZÜN ÇEMBERİ (1988)


Senaryo ve Yönetmen: Ünal Küpeli
Kameraman Ümit Ardabak
Yapım: Erka Film/Erhan Erzurumlu

Set Amiri: Azmi Yıldız, Set Teknisyeni: Şenol Bilgican, Murat Ataç, Prodüksiyon Amiri: Osman Çağlar, Işık Şefi: İbrahim Sabuncu, Işık yardımcıları: Ayhan Kural, Sami Boztunç, Yönetmen yardımcıları: Ümit Yesin, Leyla Olgar, Kamera Asistanı: Metin Erdoğan, Sesleri Çeken: Necip Sarıcı, Gültekin Çavuş , Renk Uzmanı: Selahattin Kaya, Laboratuar: Mustafa Yıldız, Cahit Korkmaz, Kurgu: Turgut İnangiray, Negatif Kurgu: Mustafa Kul, Yusuf Aldırmaz, Yeni Lâle Stüdyosunda yıkanmış ve Yeni Stüdyoda seslendirilmiştir.

Oyuncular: Kadir İnanır, Halil Ergün, Burcu Dinçer, Ümit Yesin, Güzin Özipek, Hayri Caner, Güler Ökten, Ülkü Ülker, Yavuz Karakaş, Mesut Sürmeli, Ali Polat, Neslihan Polat,

Konu: Filmde, hapisten çıktıktan sonra tekrar suç işlemek zorunda kalan bir adamın hikâyesi anlatılır. Yunus üniversite yıllarındayken siyasi fikirlerine saygı duymadığı için eniştesini öldürür. Bu yüzden dokuz yıl hapse mahkûm edilir. Aynı zamanda ailesi tarafından da reddedilir. Hapis yıllarında Şirzad adında bir mahkûmla arkadaşlık eder. Suçunu tamamlayınca da Şirzad’la aynı gün tahliye edilir. Yeniden bir düzen kurmaya çalışan Yunus, tekrar suç işlemek zorunda kalacaktır. (Meltem İşler Sevindi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder