25 Nisan 2020 Cumartesi

NAZLI iLE EMiR (1988)


Yönetmen: Orhan Elmas
Senaryo: Safa Önal
Görüntü Yönetmeni: Çetin Gürtop
Yapım: Erler Film/Türker İnanoğlu

Yönetmen yardımcısı: Ümit Hiçdurmaz, Kamera Asistanı: Hakan Gürtop, Fotoğraflar: Nadi Özerkal, Işık Şefi: Ali Salim Yaşar, Işık Asistanı: Murat Omay, Ramazan Akgül, Teknik Yönetmen: Mehmet Bozkuş, Sesleri Alan: Erkan Esenboğa, Negatif Montaj: Ömer Aksu, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Prodüksiyon Amiri: Adnan İrkut, Necati Şimşek, Laboratuar: A. Tümay Rızai, Şems Tokgöz, (Sineray Film stüdyolarında hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Tanya Arslan, Reha Yeprem, Tunç Parscan, Yıldırım Gencer, Aslan Altın, Nilüfer Aydan, Merih Özden, Baki Tamer, Renan Fosforoğlu, Mesut Sürmeli, Gülten Ceylan, Ayfer Gür, Zeki Sürmeli, Alper Haliloğlu, Ahmet Açan, Çetin Cengiz, Osman Cengiz, Aylin Cengiz, Sibel Cengiz

Konu: Nazlı (Tanya Eraslan) ile Emir (Reha Yeprem)... İki varlıklı ailenin aynı okulda okuyan çocukları... Okul basketbol takımının gözdesi Emir, Nazlı’nın gönlünü çelmiştir ve iki sevgili tüm zamanlarını birlikte geçirirler. Biran bile ayrılmak istemeyen iki genç aşık, tek çözümü evlilikte bulur ve ailelerine açılırlar. Emir, Nazlı’nın evine anne ve babasıyla tanışmaya gider. Nazlı’nın babası Selim Bey, Emir’in can düşmanı Rıza’nın oğlu olduğunu öğrenir öğrenmez ortalık karışır. Selim kızını okuldan alır ve görüşmelerini engeller. Ama gönül ferman dinlemez ve aşıklar bir gece buluşup kaçarlar. Emir’in babası Rıza, eskiyi unutup barışmaktan yanadır ama, Selim inadını sürdürür ve polise haber verir. Bir tanıdıklarının rastlantı olarak görüp ihbar etmesiyle yakalanan iki kaçaktan Emir, küçük yaşta bir kızı alıkoymak suçundan tutuklanır. Ailesine teslim edilen Nazlı, üzüntüden hastalanıp bir kliniğe yatırılır. Selim, kızını teyzesinin oğlu Doğan’la evlendirmek ister. Nazlı karşı çıkar ve hapisten salıverilen Emir’le hastaneden kaçar. Doğan, Nazlı ile Emir’i görür. İkisine engel olmak isterken yaralanır. Nazlı ile Emir bir otele saklanırlar. Ama hallerinden şüphelenen otel sahibi ikisini ihbar eder. Kaçmaktan yorulan, ama birbirlerinden sonsuza dek ayrılamayacakların anlayan iki sevdalı yürek için, önlerinde çılgınca ve dramatik bir seçenek kalmıştır. Ve Nazlı ile Emir, intihar eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder