27 Nisan 2020 Pazartesi

ŞAFAK SÖKERKEN (1988)


Yönetmen: Cüneyt Arkın,
Senaryo: Nurettin İrişen
Görüntü Yönetmeni Ümit Ardabak
Yapım: Uzman Filmcilik/Kadir Turgut, Ferit Turgut

Renk Uzmanı: Hayati Akbulut, Laboratuar: Hüseyin Kuğu, İzzet Tatlıcı, Selahattin Kılıççeken, Montaj, Senkron: Mustafa Kent, Negatif Montaj: Selahattin Kılıççeken, Set: Hüseyin Ünlü, Alaaddin İzgü, Gültekin Zincirkıran, Işık: İbrahim Sabuncu, Ayhan Kural, Doğan Erdoğdu, Kamera Yardımcısı: Volkan Kocatürk, Prodüksiyon Amiri: Yılmaz Eşsiz, Teknik Yönetmen: Nurettin İrişen, (Kısmet Stüdyosunda renklendirilmiş ve Yeni Stüdyoda seslendirilmiştir )

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Emre Demirer, Osman Betin, Kadir Kök, Yılmaz Kurt, Akif Kilman, Yüksel Gözen, Mustafa Özkaya, İsmet Şahinbaş, Kazım Gültekin, Ali Ateş, Seyfettin Karadayı,

Konu: Filmde, hapisten firar eden bir adamın hikâyesi anlatılır. Kemal, daha bir çocukken işlediği bir suç yüzünden hapse mahkûm edilir. Aradan uzun yıllar geçer ve Kemal hayatının geri kalanını memleketinde geçirmek ister. Şartlı tahliye olabilmek için bir plân yapar. Ancak mahkûmiyetinin devamına karar verilir. Kemal de bir yolunu bulup firar eder. Daha sonra Kemal, yanına rehine olarak aldığı bir çocukla uzun bir yolculuğa çıkacaktır. (Meltem İşler Sevindi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder