27 Nisan 2020 Pazartesi

SIĞINTI (1988)


Senaryo ve Yönetmen: Yücel Uçanoğlu
Görüntü Yönetmeni: Abdullah Gürek
Yapım: Umut Film/ Abdurrahman Keskiner

Set Ekibi: Baki Soğukpınar, Adem Dilber, Kubilay Demirkan, Işık Ekibi: Bülent Eryılmaz, Cengiz Yaşar, Ferman Heykel, Sesleri Alan: Gültekin Çavuşoğlu, Laboratuar: Selahattin kaya, Mustafa Yıldız, Montaj: Turgut İnangiray, Negatif Montaj: Mustafa Kul, Yapım Müdürü: Erol Deniz, Kamera Asistanı: Mesut Çağdaş, Yönetmen Yardımcısı: Ali Kıvırcık, (Yeni Lale film stüdyosunda hazırlanmıştır )

Oyuncular: Melike Zobu, Tunç Parscan, Ertaç Ünsal, Müge Selen, Şeref Çokşeker, Seba Yılmaz, Ümit Yesin, Uğur Kıvırcık, Emre Kıvırcık,

Konu: Film, kimsesiz genç bir kızın öyküsünü konu alır. Babasının ölümünden sonra kimsesiz kalan Gülsüm, İstanbul’a gider. Burada babasının askerlik arkadaşı Mustafa’nın yanına yerleşir. Bir apartmanda kapıcılık yapan Mustafa fakir bir yaşam sürmektedir. Bu nedenle Gülsüm’ün gelişi evdekileri huzursuz eder. Apartman işlerini üstlenen Gülsüm kısa sürede çevreye uyum sağlar. Üstelik mahalledeki bir berberde çalışan genç Rıdvan’la duygusal bir yakınlık kurar. Bununla birlikte Mustafa içten içe Gülsüm’ü arzulamaktadır. Gülsüm, bir emrivaki sonucu Mustafa’yla evlenmek zorunda kalır. Ancak bu evlilik yeni sorunlara yol açacaktır. (Hasan Sakın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder