Powered By Blogger

27 Ağustos 2022 Cumartesi

 

BU ŞEHRİN GECELERİ (1989) 

Yönetmen: Şahin Gök Senaryo: Safa Önal Görüntü Yönetmeni Paşa Gündoğdu Yapım: Emek Film/Nazmi Özer Set Teknisyenleri: Murat Özlük, Ahmet Kalay, Işık Düzeni: Mustafa Koçyiğit, Sesleri Alan: Gültekin Çavuş, Asistanı: Göksenil Güngör, Renk Uzmanı: Selahattin Kaya, Negatif Montaj: Yavuz Aldırmaz, Laboratuvar: Fehmi Acar, Ahmet Yıldız, Montaj Senkron: Turgut İnangiray, Kamera Asistanı: Mustafa Oflu, Yönetmen Yardımcısı: Muharrem Özabat, Prodüksiyon Amiri: Selahattin Koca, Yapım Koordinatörü: Can Özer (Yeni Lale Stüdyolarında hazırlanmış, Yeni Stüdyoda seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Ferdi Tayfur, Filiz Taçbaş, Menderes Samancılar, Sırrı Elitaş, Cengiz Sezici, Ahmet Açan, Seyfettin Karadayı, Mürvet İşsever, Filiz Bayraktar, Rauf Ozangil, Aydın Haberdar, Mehmet Samsa,

Konu: Filmde, evinden kaçan bir kadınla ona yardım eden şoför arasında yaşanan aşk hikâyesi anlatılır. Ağabeyiyle beraber yaşayan Zeynep, istemediği bir adamla evlendirilir. Bu yüzden düğün gecesi kaçarak İstanbul’a gider. Yardım vaadiyle kendisini kandıran bir adamın pavyonunda çalışmak zorunda kalır. Bir gece dayanamayıp pavyonu terk eder. Bindiği taksinin şoförü Ferdi, kimsesiz olan Zeynep’e yardım etmek ister. Onu evine götürerek sahip çıkar. Bir süre sonra Zeynep ve Ferdi birbirine âşık olacaktır. (Meltem İşler Sevindi -TSA)



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder