9 Ekim 2022 Pazar

 

ŞAHANE EVLİLİK (1989) 


Yönetmen: Şahin Gök, Senaryo: Safa Önal Görüntü Yönetmeni: Sedat Ülker Yapım Emek Film/Nazmi Özer Yönetmen Yardımcıları: Filiz Civelek, Tülin Kızılırmak, MontajSenkron: Yusuf Aldırmaz, Ses Mühendisi: Gültekin Çavuş, Renk Uzmanı: Selahattin Kaya, Kamera Asistanı: Uğur Kovan, Set Ekibi: Murat Özlük, Bekir Aslan, Ahmet Kalay, Işık Ekibi: Mustafa Oflu, Ahmet Çorbacıoğlu, Musa Siperel, Prodüksiyon Amiri: Selahattin Koca, Yapım Koordinatörü: Can Özer, (Lale Film Stüdyosunda hazırlanmış, Yeni lale film stüdyosunda seslendirilmiştir. )

Oyuncular: Serpil Çakmaklı, Berhan Şimşek, Hülya Erçel, Duygu Ankara, Ayten Erman, Ehat Alinçe, İhsan Baysal, Erol Şen, Erol Özkök, Tuncer Vezir, Filiz Bayraktar, İhsan Devrim

Konu: Berhan bir büroda memur olarak çalışmakta dürüst bir adamdır. Karısı ise (H. Erçel) sabahları geç kalkan ev işleriyle pek alakadar olmayan bir zengin kızıdır. Aralarındaki geçimsizlik hat safhaya gelince kadın evi terk eder ve annesinin zengin evine gider. Orada kocasının kendisine dönüp af dileyeceğini beklemektedir. Ancak koca efkar dağıtmak için gittiği bir barda fazlaca içince , konsumatris olarak çalışan kadın (S. Çakmaklı) onu adamın evine bırakır. Fakat kadın erkeği sevmiştir. Onunla beraber yaşamaya başlar ve olaylar gelişerek ilginç bir hale dönüşür.


FİLMİ İZLE 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder