2 Kasım 2022 Çarşamba

 

ZAVALLI (1990)


Senaryo ve Yönetmen: İlyas Salman Görüntü Yönetmeni: Abdullah Gürek Özgün Müzik: Cahit Berkay Yapım: Gözde Film / Zikri Göksoy Ses Mühendisi: Gültekin Çavuş, Senkron: Yusuf Aldırmaz, Negatif Montaj: Çetin Yaman, Prodüksiyon: Sadık Tan, Renk Uzmanı: Selahattin Kaya, Laboratuar: Fehmi Acar, Set: Ekrem Çınar, Engin Camn, Kadir Sezer, Reji Asistanı: Neşe Pınarbaşı, Kamera Asistanı: Mesut Çağdaş, Işık Şefi: Ergun Şimşek, Yardımcıları: Selahattin İlhan, Ali Koşum, Hikaye : İlyas Salman, (Yeni Stüdyoda seslendirilmiştir)

Oyuncular: İlyas Salman (Ali), Şehnaz Dilan (Gülperi), Cengiz Sezici (Osman), Osman Cavcı (Hüseyin), Zühal Üstüntaş (Emine), Arap Celal (Satıcı), Ali Ceylan, Ali Ateş, Mehmet Uğur, Mustafa Özkaya, Akif Kilman, Ali Rıza Cevizli, Hale Haykır

Konu: Filmde, zihinsel engelli bir adamın hayatı konu edilir. Anne ve babası akraba evliliği yaptığı için Ali, zihinsel engelli olarak dünyaya gelir. Bir daha çocuk yapmak istemeyen babası Osman adında kimsesiz bir çocuğu evlat edinir. Yıllar sonra babaları ölünce evin geçimini Osman sağlar. Osman, kardeşi Ali’nin de çalışıp para kazanmasını ister. Ali, ağabeyini mutlu edebilmek için iş bulmaya çalışacaktır. (Meltem İşler Sevindi - TSA)


FİLMİ İZLE 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder