11 Aralık 2022 Pazar

 

HOŞÇAKAL İSTANBUL (1996) "Goodbye Istanbul"


Senaryo ve Yönetmen:
Sami Güçlü, Foto Direktörü: Mahmut Yumuşak, Müzik: Bora Ayanoğlu, Kurgu: Yusuf Aldırmaz, Yapım: Görsel Film/Sami Güçlü

Oyuncular: Halil Ergün, Selma Güneri, Tuluğ Çizgen, Osman Cavcı, Meral Küçükerol, Güngör Varlı, Mümtaz Alpaslan, Ercüment Bulakoğlu

Konu: Emekli uzun yol kaptanı Numan, kızı Seval'in evlenmesi üzerine huzurevine yatırılır. Burada sıkılan Numan en sonunda Gönül Postasına "yakışıklı" rumuzuyla bir mektup gönderir. Kuzguncuk'ta babasından kalma bir köşkte oturan ve evlatlığı Osman'la birlikte yaşayan Kıymet ise evlenmek isteyen arkadaşı Nadide adına, bu rumuza bir mektup yazar. Numan Nadide ile tanışmak üzere Kıymet'in evine gider. Ancak karşılarında genç birini bekleyen kadınlar şok olurlar. Nadide sinirlenerek evi terkedir, Bir süre sonra da Numan ile Kıymet arasında bir yakınlaşma başlar.

Subject: Retired long-distance captain Numan is admitted to a nursing home after his daughter Seval gets married. Bored here, Numan finally sends a letter to Gönül Postası under the pseudonym "handsome". Kıymet, who lives in a mansion inherited from his father in Kuzguncuk and lives with his adopted son Osman, writes a letter on behalf of his friend Nadide, who wants to get married. Numan goes to Kıymet's house to meet Nadide. However, women who are waiting for a young person in front of them are shocked. Nadide gets angry and leaves the house. After a while, a rapprochement begins between Numan and Kıymet.

______________________________


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder