25 Aralık 2022 Pazar

 

SIFIR DEDİĞİMDE (2007)


 Senaryo Ve yönetmen: Gökhan Yorgancıgil, Müzik; Volkan Topsakal, Zerrin Zafer, Görüntü Yönetmeni: Doğan Sarıgüzel, Yapım: Sekans/Şakir Sarı Öykü: Ümit Cankay, Aslı Avcu, Sabri Naşit Battlo, Alihan Aydın, Okan Çullu, Akif Malatyalı, Murat Pay, Cem İşeri, Kurgu: Savaş Fatih Doğan, Sanat Yönetmeni: Ümit Erzurumlu, Sanat Yönetmeni yrd.: Özlem Erzurumlu, Özgür Yener, Ali Yalçınkaya, Yapım Sorumlusu: Yılmaz Yancak, Yapım Asistanları: Umut Vural , Sorumlusu: Bekir Sarı, Yapım Asistanı Tülin Yancak, Alkım Özmen, Dilek Alaca, Ceyda Gamzeli, Buket Kurtez, Yardımcı Yönetmen: Ayhan Özen, Yönetmen Yardımcısı :Nihan Ünsal, Melda Özvanlıgil, Ceren Özen, Kamera Asistanları: Ali Özel, Tolga Sert, Halil Çekiç, Video Asistanı: M. Akif Malatyalı, Panther Operatörü: Aris Aslanoğlu, Set Fotoğrafları: Okan Çullu, Işık Şefi: Seydi Kaya, Işık Şef Yardımcıları: Sercan Balım, Emre Kaya, Ali Erdoğan, Kostüm Uygulama: Selma Aydemir, Makyaj: Gülçin Bayar, Kuaför: Orhan Zoba, Ses Tasarım: Cenker Kökten, Ses Kayıt: Ali Ekber Doğan, Final Miks: Ulaş Ağce, Dolby Miksaj: Aris Aslan, Boom Operatörü: Gökhan Dirin, Ahmet Kartal, Görsel Efektler: Ümit Cankay, Alemşah Öztürk, Set Amiri: Akın Ayhan, Set Ekibi: Murat Berber, Gökhan Şen, Ferhat Güner, Animasyon: Vertigo, Cast Ajansı: Layla Şirin Ajans, Post Prodüksiyon: Ses Stüdyosu,

 Oyuncular: Oktay Kaynarca (Oğuz), Hazım Körmükçü (Melih), Melih Görkem Yeltan (Nevin), Damla Tokel (Aslı), Aslı Özge Özder (Genç Müberra), Semih Sergen (Müfit), Erce Önder (Küçük Oğuz), Nur Kuran (Yaşlı Müberra), Özhan Carda (Talat), Aykut Bilgin (İbo), Gülsevin Ayın (Sekreter), Ali Kaya (Hasta), Zafer Nedir (Taksici 1), Rafi Emekçi (Taksici 2), Eyüp Macunlu (Burgaz Esnafı), Osman Çelikkıran, Yılmaz Yancak, Erhan Turhan, Rıza Pekkutsal (İstavridis), Yardımcı oyuncular: Abdülkadir Akdeniz, Adem Şengür, Ahmet Akbulut, Ahmet Gençay, Rolü: Ahmet Göl, Rolü: Ahmet Kaçmaz, Ahmet Özen, Akın Kaya, Alan Akın, Ali Yener, Asım Ergin, Atakan Çağlayan, Aysel Saraç, Ayşe Canıpek, Baykan Soy, Bayram İpeklen, Bedriye Yurtsever, Beray Evren, Betül Güçkan, Bökehan Gün, Burçak Arık, Bülent Emin Sayman, Cahide Karaman , Cihan Bozkurt, Doğukan Kandemir, Eda Yıldırım, Elif Gülver, Elif Sezer, Emel Kalafat, Erdal Çakır, Eren Ulusoy, Fadime Çiçek, Fatih Suskun, Feramüs Kaya, Ferhat Semetay, Figen Aksakallı, Gizem Arslan, Göksu Başaran, Güler Oynar, Hasan Gülmez, Haydar Çılbıyık, Hülya Akan, İsmail Baklavıcıoğlu, Kamber Levent Kütüçoğlu, Levent Bayezıt, Mehmet Koç, Mehmet Mertoğlu, Memnune Kaya, Mine Eğeroğlu, Mithat Özden, Murat Mahsenoğlu, Mustafa Çavdar, Mustafa Gülgen, Mübeccel Kıraççı, Mürsel Kahraman, Nalan Mahsenoğlu, Natolya Diçle, Nermin Nil Arıner, Nesrin Tuncer, Nevin Akpınar, Nezahat Oynar, Nilay Tatlıöz, Nurcan Güner, Nursel Kahraman, Nursel Kıraççı, Olgu Ay, Orhan Yalova, Özer Onur Özus, Özkan Yüksel, Özlem Dramalı, Pelin Putak, Perihan Çakır, Rıza Ağırbaş, Rüya Uysal, Sadettin Tanış, Sadullah Özdemir, Salih Aydın Suna, Samet Karadaş, Sedat Coşkun, Semih Eres, Semra Altan, Semra Batu, Sevcan Taşaner, Sevinç Şevkli, Songül Yılmazgöz, Şakire Mertoğlu, Şerife Özdemir , Tahsin Yıldırım, Tuğba Dramalı, Turgut Zeytin, Ümit Özbakır, Vedat Ünal, Vefa Yıldız, Veli Babataş, Yalçın Koçak, Yıldız Doğan, Yunus Akçay, Yunus Bektaş, Yurdagül Kural, Yusuf Öztürk, Yüksel Sezgin, Zeki Doruk Yüksel, Zerrin Zafer, Zeynep Şahin, Zuhal İnce

 Konu: Aslı, Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim bölümünde son sınıf öğrencisidir. Okulun sonlarına doğru bir gün, çok sevdiği bir hocasından antika değerinde eski tarihli oriJinnal bir kitap ödünç alır. Kitabın da içinde olduğu çantasını o gün kaybeder. Ancak çantasını nerede ve nasıl kaybetmiş olabileceği hakkında en ufak bir şey hatırlamamaktadır. En yakın arkadaşı, tıp fakültesi son sınıf öğrencisi Nevin, kitabı nasıl kaybettiğini hatırlamaya çalışırken gittikçe bunalıma sürüklenen Aslı’yı bir psikiyatriste götürür. Psikiyatrist Dr. Melih rijit bilimsel fikirleri olan bir bilim adamıdır. Aslı’yı görür görmez teşhisini yapar: Dissosiyatif Amnezi. Ve bu tanıya en iyi cevap veren tedaviyi uygulamak ister. Hipnoz? Aslı başlangıçta çekinse de hipnoz olmayı kabul eder.

 Melih, böylece Aslı’yı hipnoz seansı içinde, kitabı kaybettiği güne geri gönderir. Aslı o gün yaşadıklarını, zihninde tekrar yaşar. Kitabı bir telefon kulübesinde kaybettiği ortaya çıkar. Gizemli konulara meraklı olan Nevin’in ısrarları ve Melih’in, Aslı’nın bir başka psikiyatrik rahatsızlığı olup olmadığını anlamak istemesi, Melih’in hipnoz senasına değişik bir yön vermesine sebep olur: Aslı’yı telefon kulübesinin önünde bekletir ve çantasını kimin aldığını gözlemlemesini ister. Telefon kulübesinde bekleyen Aslı, kısa bir süre sonra yaşlı bir kadının çantayı fark edip, alıp ve uzaklaştığını görür. Melih, Aslı’ya telkin eder: “Yaşlı kadını takip et”. Aslı takip ederken ve gördüklerini seansı takip eden Melih ve Nevin’e anlatırken, birden, korku içinde irkilir Hipnoz dünyasının içinde tanımadığı birisi tarafından gözetlenmektedir. Dehşet içinde kalan Aslı, aceleyle uyandırılır.

Reel dünyadan hipnoz dünyasına geçişlerle, gizemli karakterler ve gizemli olaylar gün yüzüne çıkacaktır. Yıllar boyunca gizli kalmış aile sırları, doğu masallarının gizemli dünyasına yapılan bir yolculuk, İstanbul açıklarındaki gizemli Burgaz Ada’ya, gecenin içinde yapılan bir vapur yolculuğuyla keşfedilecektir.

 Aslı, hayata karşı farklı bir bakış açısını keşfetmeye başlamıştır. Nevin, bilimsel düşünceyle mistik düşünceler arasında gelgitler yaşar, Melih ise olayların sonuçlanmasıyla kendisini Karl R.Popper ve Paul K. Feyerabend’in fikirlerinin öğrenmeye çalışırken bulur. Belki de psikiyatri literatürüne girecek bir vaka sayesinde, bilimsellik üzerindeki fikirleri düzey atlamıştır.

 ÖDÜL

42. Worldfest Houston Film Festivali (Teksas Houston) 2009

 ABD'nin en köklü festivallerinden biri olan Worldfest Houston Film Festivali'nde, iki ayrı kategoride Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Festivale başvuran 4 bin 500 film arasından yarışma bölümüne alınan 59 film içinde yer alan ve Türkiye'yi temsil etme fırsatını edinen film, "İlk Film" ve "Sinema Filmi" olmak üzere iki ayrı kategoride Jüri Özel Ödülü kazandı. Ayrıca, festival gösteriminde yoğun ilgi gören film, kapanış filmi olarak da festivalde ikinci kez seyirci karşısına çıktı.

 ► "İlk Film" ve "Sinema Filmi" olmak üzere iki ayrı kategoride Jüri Özel Ödülü.


FİLMİ İZLE 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder