20 Aralık 2022 Salı

 

 SİMBİYOTİK (2004) 

 Senaryo ve Yönetmen: Harun Özakıncı, Görüntü Yönetmeni: Alper Özcan, Yapım: Artiz Mektebi/Harun Özakıncı

Oyuncular: Taylan Özgür Ölmez, Ece Dizdar, Emsal Özaksun, Harun Özakıncı, Ersin Aycan, Şafak Sezer, Oktay Kaynarca, Güven Kıraç, Cem Yılmaz, Derya Alabora, Lâle Mansur, Zuhal Olcay, Zeki Demirkubuz, Onur Tokgöz

Konu: Ahlak sorg usunun yapılacağı Simbiyotik'in konusu kısaca şöyle: Taylan, şan bölümünde okur. Hayali ünlü bir türkücü olmaktır. Yıllık 7 bin dolar harç bedeli için parası yoktur. Arkadaşı Harun, ilk taksit olan bin doları öder ve Taylan'a bir klip çekerek müzik yapımcıları tarafından tanınması için uğraşır. Bu arada Harun karşı daireye taşınan Ece'ye sırılsıklam aşık olmuştur. Harun ile Ece arkadaşları Emsal ile Ersin'in nikah şahitliklerini yaparlar. Nikâhtan sonra Harun, Ece'ye evlenme teklifinde bulunur ve birkaç hafta sonra evlenirler. Bu arada Uludağ'da sahneye çıkan Taylan'ın albüm hazırlığı içindedir. Albüm tanıtım kokteyline EmsalErsin ve HarunEce çifti de katılır. Grupça kayak yapmaya çıkmışlardır ama bir tek Taylan geri dönmez. Hemen arama ekipleri kurulur. Taylan'ı bulan, arkadaşları olur. Taylan donma noktasındadır. Harun bir doktor arkadaşını arayarak ne yapması gerektiğini sorar.

Doktor, Taylan'ın kan akışını hızlandıracak iğne yapılması gerektiğini söylese de bunun için zaman olmadığı anlaşılır. Doktor, tek bir çarenin kaldığını söyler, o da bir kadınla sevişmek. Oysa Emsal da Ece de evlidir. Ersin ve Harun ne yapacaklardır? (kyn: http://www.frmtr.com/kultur)

NOT Simbiyotik: 1) Ortak yaşayan canlı, 2) Çıkar ilişkisinin biyolojik terimi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder