Powered By Blogger

16 Kasım 2015 Pazartesi

FAKİR ÇOCUKLAR (1966)

Yönetmen: Memduh Ün
Senaryo:Bülent Oran
Kamera:Cahit Engin
Yapım:Uğur Film/Memduh Ün, Kadri Film/Kadri Yurdatap


Oyuncular: Fatma Girik, Reha Yurdakul, Gürel Ünlüsoy, Cahit Irgat, Funda Postacı, Nilüfer Uygur, Erol Tezeren, Özkan Yılmaz, Mine Soley


Konu: Yusuf Vehbi'nin başrolünü oynadığı aynı isimli Mısır filminin yerli uyarlaması.


Memduh Ün Anlatıyor:
Kayıp filmlerimden biri bu. Negatifleri güya korundukları Belediye depolarının birinde yandı kül oldu çünkü. Bugün seyretmek olanaksız “Fakir Çocuklar”ı ve filmden fazla bir şey anımsamıyorum.


Yalnızca Mısırlı oyuncu Yusuf Vehbi'nin aynı adı taşıyan ve büyük hasılat yapan filminden Bülent Oran'ın bir uyarlaması olduğunu söyleyebilirim. 2008 yılı içinde kaybettiğimiz, dostum yapımcı Kadri Yurdatap'ın babası Selami Münir Yurdatap Arap kökenli, dünya iyisi bir insandı. Arapça bildiği için oynayan Mısır filmlerinin 15-20 sayfalık özetlerini hika-ye tadında yazardı. Yayınlanan bu hikayelerin epey okuru vardı bu yayınların. Bu film özetinden faydalandığımızı hatırlıyorum. Fakir Çocuklar adından da anlaşılacağıgibi bir melodramdı, fakat Mısır filmi gibi bir gişe getirisi olmadı, Bu da doğaldı. çünkü aceleyle çekmiştim, özenmeden. “Memduh Ün Filmlerini Anlatıyor”, Kabalcı Yayınları, Ağustos 2009-İstanbul”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder