Powered By Blogger

8 Ocak 2018 Pazartesi

AŞK MABUDESİ (1969)

Yönetmen: Nejat Saydam
Senaryo: Bülent Oran
Fotoğraf Direktörü Melih Sertesen
Müzik: Tuncer Aydınoğlu, Metin Bükey
Yapım: Acar Film / Murat Köseoğlu

Besteler: Teoman Alpay, Yıldırım Gürses, İsmet Nedim, Esin Engin, Şarkılar: Esin Engin, Belkıs Özyeğiner ( Özener), Danslar: Nazif Şen, Stüdyo Teknisyenleri: Recai Karataş, Arif Özalp, Tanaş Petridis, Osman Bilen, Adnan Açıkalın, Montaj: Özdemir Arıtan, Ses Teknisyenleri: Tuncer Aydınoğlu, Bican Afşar, Ümit Efekan, İsmail Karataş, (Acar Film Renkli laboratuarlarında hazırlanmıştır. )

Oyuncular: Türkan Şoray (Leyla/Ayla Gül), Cüneyt Arkın (Ekrem Arkın), Suzan Avcı (Suzan), Feri Cansel (Jale), Sevgi Can (Sevim), Reha Yurdakul (Murat Arsen), Zafer Önen (Osman), Asım Nipton (salon sahibi), Aydın Tezel (Ekrem’in abisi), Haluk Sarıcı, Muammer Gözalan, Aliye Rona. Aynur Aydan, Muammer Gözalan, Renan Fosforoğlu, Müşerref Çapın Besteler: Teoman Alpay ve Yıldırım Gürses

Konu: Yaşamını çadır tiyatrolarında fal bakarak, gazinolarda fındık fıstık satarak kazanan kimsesiz genç kız 'Leyla, yazdığı romanı için "sokak kadını" örneği arayan Ekrem'le tanışır. Leyla, yazarı tam olarak tanımadığı için ondan uzaklaşmak ister. Ancak iki genç birbirlerine aşık olmuşlardır. Ekrem'in Jale ile nişanlı olması ilişkiyi bitirme noktasına getirse de, nişanın bozulmasıyla durum yeniden düzelir. Bu arada nişanın bozulmasından dolayı Jale'nin babasından kredi alamayan Ekrem'in 'ağabeyi intihar eder. Jale ölen ağabey'in geride bıraktığı mektubu değiştirerek her şeyin sorumlusunun Leyla olduğunu yazar. Suçluluk duygusuna kapılan Leyla, Ekrem'i kendinden soğutrnak için gerçekte amacının para ve şöhret olduğunu söyler. Ekrem Leyla'yı tokatlayarak terketse de gerçeği kısa sürede öğrenir ama bu defa da Leyla ortadan kaybolur. Genç kadın organizatör Murat'ın yardımıyla ünlü bir şarkıcı olurken, onun peşine düşen Ekrem kör kalır. Sevgililer karşılaşsalar da Ekrem kör olduğunu belli etmeden ona yüz vermez. Düş kırıklığına uğrayan Leyla bir süre sonra Murat'ın evlenme teklifini kabul eder. Bu arada Ekrem'in gözleri küçük bir ameliyat ile açılacak duruma gelmiştir. Leyla'nın evleneceğini gazeteden öğrenen Ekrem, ona mutluluk dilemeye gider ve yine körlülüğünü belli etmez. Leyla evlenmekten son anda vazgeçer. Leyla'yı evlendi sanan Ekrem ameliyat olmayı istemeyerek malını mülkünü de terk ederek sokaklara düşer. Uzun zaman sonra Murat Ekrern'i bulur ve sevenlerin birleşmelerini sağlar Ameliyatla gözleri açılan Ekrem'le Leyla ilk buluştukları yerde yeniden kavuşurlar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder