5 Ocak 2018 Cuma

AYŞEM (1968)



Yönetmen: Nejat Saydam
Senaryo: Erdoğan Tünaş (Muhlis Sabahattin’in bir eserinden)
Kameraman: Melih Sertesen
Yapım: Acar Film / Murat Köseoğlu

Reji Asistanları: Namık Karakılıç, Refet Gülerman, Ar Direktör: Semih Sezerli, Montaj: Özdemir Arıtan, Sesleri Alan ve Müzik Adaptasyonu: Tuncer Aydınoğlu, Dekorlar: Bilal Uysal, Operatör Asistanı: Tosun Bayrı, Işık Ekibi: Cengiz Arlı, Ahmet Ateş, Hikmet Tülek, Set Ekibi: Murat Serenli, Rifat Yurtçu, Ali Balık, Stüdyo Teknisyenleri: Recai Karataş, Ali Berkan, Arif Özalp, Tanaş Petridis, Osman Bilen, Adnan Açıkalın, Kamil İpekar, Nevzat Dişiaçık, Recep Pala, Aksesuavar: Nazım Akbulut, Laboratuar: Yük.Müh. S. Erbil, H. Hoşsöz, Prodüksiyon Amiri: Melih Üstüngör, Prodüksiyon Asistanı: Sedat Demir, (İpek Film Stüdyosunda yıkanmış ve basılmıştır).

Oyuncular: Türkan Şoray, Murat Soydan, Tanju Gürsu, Suzan Avcı, Ali Şen, Tunç Oral, Mualla Sürer, Osman Alyanak, Sevim Sevil, Asım Nipton, Zeki Dinçoy, Derya Tanyeri, Serap Olguner, Berna Işıl, Taliha Saltı, Baykal Kent, Doğan Tamer, Vcahit Volkan, Celal Yolat, Cemal Şen, Küçük Yıldız: Nihal Kaplangı,

Konu: Ayşe, üzüm bağlarında çalışan işçi bir kızdır ve her sene en çok üzüm toplayarak üzüm ecesi olur. Aynı bağlarda çalışan Hasan Ayşe'ye aşıktır fakat bir türlü söyleyemez, Ahmet İstanbul'lu zengin bir adamdır ve Ayşe'nin çalıştığı üzüm bağlarını satın alır, bu genç adam Ayşe'yi sarhoş bir anında iğfal eder ve olaylar gelişir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder