13 Ocak 2018 Cumartesi

SEN BİR MELEKSİN (1969)

Yönetmen: Nejat Saydam
Senaryo: Bülent Oran 
Fotoğraf Direktörü: Melih Sertesen
Besteler: Metin Bükey, Nuri Avcı, Yıldırım Gürses
Yapım : Acar Film / Murat Köseoğlu

Ses Teknisyenleri: Tuncer Aydınoğlu, Bican Avşar, Ümit Efekan, İsmail Karataş, Ar Direktör: Semih Sezerli, Prodüksiyon Amiri: Melih Üstüngör, Montaj: Özdemir Arıtan, (Acar Film Renkli Laboratuarlarında hazırlanmıştırr.)

Oyuncular: Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Sevgi Can, Piraye Uzun, Ergun Köknar, Çetin Akçan, Asım Nipton, Nezihe Güler, Cevat Kurtuluş, Nurgül Yıldız, Cem Demirel, Aliye Uzunatağan, Ufuk Enünlü, Nahire Kaşay, Leyla İlhan, Hikmet Üstüngör, Cem Demirel, Oktay,

Konu: Kimsesi olmayan ve çok başarılı bir öğrenci olan Hülya kalacak yeri olmadığı için okulun yatakhanesinde yaşamaktadır. Birgün bir iş teklifi alır. Altı tane çocuğu olan ve karısı ölmüş, aksi bir adamın çocuklarına öğretmenlik yapacaktır. Bu fikir Hülya’yı korkutmuş ama yine de teklifi kabul etmiştir. Gittiği evde birçok zorlukla karşılaşacak olan Hülya kendini çocuklara sevdirmeyi kısa sürede başaracak fakat Orhan Bey’e bir türlü yaklaşamayacaktır.





Russel Crouse (1893-1966) ve Howard Lindsay’in (1889-1968) senaryosundan Robert Wise’nin (1914-2005) rejisiyle çekilen 1965 yılı yapımı bir Amerikan filminden uyarlama. Filmin başlıca oyuncuları; Julie Andrews (1935), Christopher Plummer (19299 ve Eleanor Parker. (1932)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder