5 Şubat 2018 Pazartesi

TURİST ÖMER BOĞA GÜREŞÇİSİ (1971)

Yönetmen: Hulki Saner
Foto Direktörü: Cengiz Tecer
Yapım: Saner Film / Hulki Saner

Yönetmen Ast: Oksal Pekmezoğlu, Set Amiri: Basri Büyükcan, Set Yardımcıları: Sonay Kanat, Ekrem Ulgey, Halil Dede, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Prod. Yardımcıları: Kadir Akgün, Ergin Demirçubuk, Renk Uzmanı: Mengü Yeğin, Senkron-Montaj: Turgut İnangiray, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Laboratauar Şefi: Kim.Müh. Metin Eren, Laboratuar: Hasan Örnek, Abdullah Akdeniz, Selahattin Kaya, Cihat Demir, Adil Yılmaz, Sesleri Alan: Yorgo İliadis, (Saner Film stüdyosu renkli laboratuvarında hazırlanmış, Süperfon stüdyosunda seslendirilmiştir).

Oyuncular: Sadri Alışık, Erol Büyükburç, Feri Cansel, Fatma Belgen, Mualla Sürer, Oksal Pekmezoğlu, Kudret Karadağ, Muzaffer Civan, Sempatik cücemiz: Dursun Ceylan, Ahmet Turgutlu, Sedat Demir, Zeki Alpan, Hasan Ceylan, Hüseyin Zan, Mustafa Yavuz, Anjelik, Niyazi Vanlı, Ayten Denemeç, Reşit Çıldam

Konu: İspanyol şarkıcı Rodrigez konser vermek üzere İstanbul’a gelmiştir. Bir gün otelin önünde hayranlarına imza verirken cüzdanını düşürür, farkına varmaz. Saf, iyi kalpli neşeli ve beş parasız Turist Ömer oradan geçmektedir ve cüzdanı bulur. Araya sora cüzdandaki adresi bulur. Fakat adrestekiler taşınmıştır. Bu arada Sinyor Rodrigez gazeteye kayıp cüzdanı için ilan vermiş, cüzdanı getirene İspanya seyahati vaat etmiştir. Parkta yanında oturan ihtiyar bir adamın gazetesinden Turist Ömer bu ilanı okur ve Rodrigez’e cüzdanını teslim eder. İspanya’ya gideceğine bir türlü inanamaz. Rodrigez İspanya’nın güzel bir memleket olduğundan ve kendisinin de orada tanınmış bir şarkıcı olduğundan bahseder. Turist’i beraberinde İspanya’ya götürür Rodrigez, Onu her gün gezdirmektedir. Bir gün boğa güreşleri yapılan arenaya götürür. Turist hayatından çok memnundur. Ama boğalardan ödü kopar. Sevgilisi Manolya’dan bahseden Rodrigez ona hediye almak için bankaya uğramalar gerektiğini söyler. O içerdeyken turist onu arabada bekleyecektir. Fakat bankadan çıkan iki soyguncu tehditle turistin arabasına binerler ve oradan hemen uzaklaşırlar. Soyguncular Turist’e hemen İspanya’yı terk etmesini yoksa kendisini öldüreceklerin söylerler. Soyguncular Turist’i sınıra bırakmışlardır.

Polis Müdürü onu tespit etmiştir ve peşindedir. Turist ne yapar eder kaçar Bir barın kapısından girer ve İspanyol kıyafeti giymiş olarak çıkar. Ama Polis Müdürü yine de Onu uzaktan uzağa izlemektedir. Büyük meydanda Rodrigez ile karşılaşırlar. Rodrigez şaşırır ama Polis Müdürü de yanlarına gelince Turist’in meşhur bir boğa güreşçisi olduğunu söyler. Rodrigez, Turist ile birlikte Manolya’nın evine gelir, bahçede büyük bir eğlence vardır. Bu Panço ile Manolya""nın nişanıdır. Rodrigez Manolya ile buluşur. Manolya ailesinin zoru ile nişanlandığını ve onu kaçırmasını ister. Polis Müdürü de oradadır. Turist""e Pazar günü arenada olacağını hatırlatır. Manolya’nın annesi onun II.El Cordobes olduğunu duyunca hayranlık gösterir. Pazar günü gelir çatar. Büyük arena hınca hınç doludur. Manolyalar locada yerlerini almışlardır. Ailece bir aradadırlar. Rodrigez, Turist’i zorla arenaya indirir. Matador kıyafeti ona pek de yakışmıştır. Arenaya çıkar. Boğa çok azar, Turist devamlı kaçar. Gizli bölmelere girer bir kovalamaca başlamıştır. Bu sırada Turist yaralanan yardımcı matadorlardan birini kloroformla bayılttıklarını görür. Aklına bir fikir gelir. Kloroformlu bezle boğayı bayıltır. Turist kazanmıştır. Bütün arena alkış içindedir. Herkes onu tebrik eder. Polis Müdürü karşısındadır. Turist bıkmıştır artık "Hadi gidelim ağabey" deyince Polis Müdürü "Senin suçsuzluğun anlaşıldı, hırsızlar teslim oldu" der. Hepsi memnundur. Turist, huysuz anneye döner. "Bu kızı bana Manolya’yı da Rodrigez’e veriyor musun" diye bağırır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder