31 Mart 2018 Cumartesi

BABANIN SUÇU (1976)


Yönetmen: Melih Gülgen
Senaryo: Mehmet Aydın
Kamera: Muzaffer Turan
Yapım: Gülgen Film/Melih Gülgen

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Selma Güneri, Yıldırım Gencer, Erol Taş, Reha Yurdakul, Baki Tamer, Tarık Şimşek, Yılmaz Zafer, Kudret Karadağ, Yadigâr Ejder, Zeki Sezer, Yılmaz Gruda, Deniz Erkanat, Muammer Gözalan

Konu: Babanın Suçu, yıllar önce evini terk eden bir babanın dramını anlatıyor. Karısını ve oğlunu bırakıp yalnız bir yaşamı seçen baba, yıllar sonra geri döndüğünde oğlunu hapiste buluyor. Gayrimeşru işler yapan bir çetenin ağına düşen çocuk, sonunda hapishaneye girer suçsuz olan çocuğun hakkını aramak için, oğlunun sevgilisi ile gerçek suçluların peşine düşen, orta yaşlı adam çeşitli maceralardan, kovalamacalardan sonra hedefine ulaşıyor... oğlunun sevgilisi ile (Selma Güneri) Cüneyt Arkın arasında yakınlık doğar. son bir yerde mutluluğu noktalar-ken, diğer yanda üzücü olacaktır.

► 1O yıl önce ailesini terketmiş bir adam,"genç oğlunun işlemediği bir cinayetten yargılanmasından sonra ve idamından 2 gün önce çıkıp geliyor ve oğlunu kurtarma savaşına giriyor. Herkes, bir ağızdan, "daha önceleri neredeydiniz?" şarkısını söylüyor doğallıkla... Her şeyiyle, son birkaç yılda düzinelere varan örneklerini gördüğümüz tipik "Cüneyt Arkın filmi"... Ancak en başarısızlarından biri.!. Kötü bir anlatım, sayısız mantık hatası, sık sık avazı çıktığı kadar haykıran ve her halde ne denli bağırırsa o denli iyi oyun verdiğini sanan bir Cüneyt Arkın... Zavallı Türk sineması... Böyle filmlere koşullanan zavallı Türk seyircisi... Bu filmleri görüp yazmak zorunda olan zavallı bizler. “Atilla Dorsay, “Sinemamızın Umut Yılları” syf, 206”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder