31 Mart 2018 Cumartesi

BAŞ BELASI (1976)


Yönetmen: Atıf Yılmaz
Senaryo: Erdoğan Tünaş, Fuat Özlüer,
Foto Direktörü: Çetin Gürtop
Yapım: Erler Film/Türker İnanoğlu,  Slavko Kunkera (Türk-İtalyan Ortak Yapımı)

Yönetmen Yardımcısı: Samim Utku, Jan Brindizi, Kamera: Asistanı: Hüseyin Karındoyuran, Işık Şefi: Şevket Yılmaz, Sanat Yönetmeni: Sohban Koloğlu, Teknik Yönetmen: Mehmet Bozkuş, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu , Film Hazırlık Std. Yeni Lale Stüdyoları , Negatif Montaj: Mahmut Eskici, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Prodüksiyon Amiri: Hüseyin Zan, Set Amiri: Mehmet İnce, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Seslendiren: Necip Sarıcıoğlu, Negatif Montaj: Mahmut Eskici, Kâzım Çakırman, Stüdyo: Hasan Örnek, Selâhattin Kaya, Abdullah Akdeniz, İsmet Tomaçgil, İsmret Karslı, Asistan Yönetmen: Samim Utku, Kameraman: Hüseyin Karındoyuran, Reji Asistanı: Jan Brendizi, Set Ekibi: Mehmet İnci, Erdal Güner, Fikret İŞenay, Ercan Akyıldırım, Ender Işık Servisi, Şef: Şevket Yılmaz, Jenerik: Refik Onubil, Prodüksiyon Direktörü: Hüseyin Zan, Asistanı: Necati Şim-şek Ar Direktör: Sohban Koloğlu,,Teknik Direktör: Mehmet Bozkuş, (Yeni Stüdyoda hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Gülşen Bubikoğlu, Robert Wıdmark, Sadri Alışık, Humayun Tebrizyan, Turgut Özatay, Yusuf Sezer, İhsan Gedik, Kudret Karadağ, Yonca Yücel , Canan Candan, Serpil Bayhan, Necla Fide, Osman Çandar, Oktar Durukan, Baki Tamer, İlhan Hemşeri, Yadigâr Dağdeviren, Süheyl Eğriboz, Hakkı Kıvanç Yılmaz Kurt, Bülent Avcı,

Konu: "Baba" Sadri Alışık kalabalık örgütlü bir mafya babasıdır. Onun başına bela olan "Rıza" Robert Widmark. Binan üst katından ucuna bağladığı dinleme cihazını alt kata k onu dinler ve kanatlı paraşüte benzer uçağı ile adamlarından önce haraca konar. Tam başına beladır babanın onu yakalasa da her defasında elinden kaçırır. Üstelik babanın kızı "Ayşe" Gülşen Bubikoğlu ile aşk yaşar. Özel kiralık olarak tuttuğu babanın" Ayı Mehmet" Humayun Tebrizyan. Necmi’nin arkadaşıdır ve onu öldürmez öldürmüş gibi yapar ve babada bu numarayı yutar. Finale doğru babanın kızı adamı "Bekir" Turgut Özatay tarafından kaçırılır. Kimsesi kalmayan baba Necmi’den yardım ister ve kurtarır kızını. Baba kendisine başkaldıran adamlarını da affeder. Ayşe ve Necmi evlenir. Baba da koltuğunu damadı Necmi’e bırakır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder