28 Mart 2018 Çarşamba

DADAŞ HASAN (1975)


Yönetmen:Artun Yeres
Senaryo:Tevfik Yener
Görüntü Yönetmeni:Kaya Ererez
Yapım:Özer Film/Enver Özer

Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Bican Avşar, Montaj Şefi: Özdemir Arıtan, Laboratuar Şefii: Recai Karataş, Yönetmen Yardımcısı; Necla Soylu, Görüntü Yönetmeni: Erdoğan Ererez, Prodüksiyon Amiri: Eyüp Sert, Asistan Rejisör: Ümit Efekan, (Acar Film renkli lanboratuvarlarında hazırlanmıştır. )

Oyuncular: Hakan Balamir, Oya Peri, Gönül Tansel, Aydan Adan, İhsan Baysal, Kayhan Yıldızoğlu, Hikmet Taşdemir, Özcan Özgür, Salim Dündar, Yavuz Selekman, Yusuf Sezer, Feridun Çölgeçen, Sahir Özbek, Kostarika Ahmet, Remzi Merdemert, Ahmet Karaca, Ehat Alinçe, Salim Dündar,

Konu: Film, Dadaş Hasan’ın gecekonduları yıkmak isteyen iş adamı Kayhan ile mücadelesini anlatır. Dadaş Hasan, İstanbul’un ünlü kabadayılarından biridir. Oturdukları gecekonduların yıkılmak istendiğini söyleyen bir grup insan Hasan’dan yardım ister. Hasan başta bu işe girmek istemese de, bu insanlara yardım etmeyi kabul eder. Gecekonduları yıkmak isteyen Kayhan’dır. Hasan, Kayhan’ı arayıp bu işten vazgeçmesini ister. Kayhan bu teklifi kabul etmeyince ikili arasında kanlı bir mücadele başlayacaktır. (İbrahim Veli Sözer)

Not: Dadaş Hasan, 1974-75 yıllarında Günaydın gazetesinde Erol Denli'nin yarattığı bir çizgi roman kahramanıydı. Erzurum kökenli bir kabadayıydı; yalnız maceraları kısmen yurt dışına taşıyor, salt mafya öyküleri olmuyordu. Karakterler de, dönemin Yeşilçam aktörlerinin yüzleri örnek alınarak çiziliyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder