13 Mart 2018 Salı

KIZIM (1973)


 “Lekeli Kadın” 


Yönetmen: Ülkü Erakalın
Senaryo: Bülent Oran
(“Kızım Duymasın” isimli bir Mısır filminden uyarlama)”
Foto Direktörü: Kriton İlyadis
Yapım: Karagöz Film / Fuat Soner

Yönetmen Asst.: Deniz Önal, Kamera Asst.: Nusret Öz, Işık Direktörü: Aydın Yurteri, Dublaj Yönetmeni: Hayri Esen, Seslendiren: Yorgo İliadis, Renk Uzmanı: Turgut Ören, Laboratuar Şefi: Hikmet Kuyucu, Laboratuar: Hayati Akbulut, Özkan Sevinç, Abdurrahman Tepetam, Senkron: Süleyman Karakaya, Negtif Montaj: Osman Koşkan, Bayram Türkkan, (Ören Film Laboratuarında renklendirilmiştir)
 
Oyuncular: Fatma Girik, Yıldırım Önal, Fatma Belgen, Kenan Pars, Aliye Rona, Nedret Güvenç, Fuat Soner, Mine Sun Altan Bozkurt, Mümtaz Ener, Necmi Altanlar, Kadri Ögelman,

Konu: Kızına mutlu bir gelecek hazırlamak için barlarda çalışan fedakâr bir annenin öyküsü. Genç kız yatılı bir okulda okumakta ve tatil nedeniyle evine döner. Bu arada tanıştığı genç, babasının gidip kızı annesinden istemesini söyler, Ancak baba(yıldırım Önal) kızın annesini, (Fatma Girik) görünce vazgeçer ve döner. Çünkü kadın öncelerden tanıdığı pavyonda çalışan şarkıcı bir kadındır. Oğluna böyle bir ananın kızı yakışmaz.
Kız tekrar okula dönmek üzere evden ayrılır ve annesinin çalıştığı pavyona gider kendi gözleriyle görür. Kızın bütün dünyası yıkılmıştır. Zor durumda kalan Fatma pavyonu bırakır ve kötürüm bir kadının evine ona bakmak için gider. Burada kadının (Nedret Güvenç) kocası tarafından tacize uğrar ancak Fatma adamın kafasına vurduğu vazo ile onu yaralar ve onu terk ederek kaçar. Genç adam yaralı bir vaziyette, yatalak karısından kurtulmak için bu olayı fırsat bilir ve karısını, Fatma’nın kullandığı vazo ile başına vurarak öldürür. Fatma kadının katili olarak tutuklanır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder