17 Nisan 2018 Salı

BİR DAHA AFFETMEM (1978)


Yönetmen: Çetin İnanç
Senaryo: Kemal Ongan
Kamera: Dinçer Önal
Yapım: Gaye Film/Erdoğan Tilav

Oyuncular: Figen Han, Tarık Şimşek, Nilgün Ceylan, Funda Gürkan, İhsan Gedik, Baki Tamer, Hakkı Kıvanç, Çetin Başaran, Harika Öncü

Konu: Çete reisi bir kadın tek başına yolculuk yaparken arabası dağ başında bozulur. Kendisine oldukça yakışıklı ve güçlü bir genç yardım eder. Kadın bu gençten çok hoşlanır ve dağ başında sevişirler, Kadın gider. Kadının tadı da-mağında kalan genç, kadını aramaya başlar

► Film şöyle başlıyor. Sıkı durun - O tarih-te Beşiktaş'ta yüzme havuzu vardı, (Çırağan Oteli Sarayı'nın orası). Masraf olmasın diye filme jenerik yapılmamış. Havuzda kamera dolaşıyor, karı kız çe-kimleri çaktırmadan alınmış görüntüler, kalçalara zoom, sonra bir adam görüyoruz, Tarık Şimşek daltarak daltarak dola-şıyor havuzun kenarında.
Bayıltan bir müzik ... Gereksiz bir gerilim havası. Plan değişiyor, şimdi ormandayız. Tarık yine dallama dallama yürüyor. Biraz önce havuzdaydı, ne alaka yine aynı müzik. 34 ZN 544 plakalı Fort marka araba bozuluyor, içinden Figen Han sarı peruk ve seksi elbisesiyle iniyor ormana. Ağaçların arkasından Tarık Şimşek çıkı-yor. "Motorum bozuldu" diyor Figen. Tarık da Tüm buralarda tanıdık bir tamirci yok" diyor. Figen'in elbisesinin yırtmacı beline kadar, yani her şey ortada, birden ayağı tökezlemiş gibi yapıyor ve kendini yere atıyor. Sonra yerde kıvranıyor, tabi olan-lar oluyor, yiyor Tarık bir güzel.

Sahne değişiyor, Harbiye Beşiktaş dolmuş durağının orada alakasız bir apartmana kamera zoom yapıyor, meğer ora karakolmuş. Siyah peruklu Figen Han, komiser Baki Tamer'e bir ihbarda bulunuyor, diyaloglar noter tasdikli ... "Beni öldürtmek isteyen kişi İtalya'dan iki kiralık katil getirecekmiş." Komiser cevap veriyor; "Yabancı ülkelerden gelen turistlere, biz bir suç işlemedikleri sürece dokunamayız," ve anlıyoruz ki o tarihlerde Türkiye'de kiralık katil, tetikçi yok. Tekrar Beşiktaş havuzundayız, yine Tarık orada, telefona doğru yürüyor. Arayan Komser Baki, diyaloglar şöyle: "Alo buyurun ben Kemal" (Tarık'ın adı Kemal'miş).

"Ben emniyet amiri Cevat, beni iyi dinle Kemal."
"Ama ben tatildeyim efendim"

"Sana ihtiyacım var Kemal, önce vazife."
İnanılmaz film, arak bir müzikle devam ediyor. Konu anladığım kadarıyla şöyle: Sarı peruklu Figen, Siyah peruklu Figen iki ayrı kadın, ikisi de sevişken. Bunu Kemal (Tarık Şimşek) de dile getiriyor. "Hayret geçen gün ormanda yasladığım, pardon rastladığım kadına ne kadar benziyorsunuz. "

Sarı peruk siyah peruğu öldürmek istiyor, amcadan kalan 50 bin lira miras var. Haa mesele anlaşılıyor. İtalya'dan iki kiralık katil geliyor. Tarzan Çetin ve ihsan Gedik, Tom ve Pal rolünde. Mükemmel Türkçe konuşuyorlar. Siyah peruğun evine kadar geliyorlar. Kapıdan dönüyorlar. "Boş ver Pal nasılsa tekrar geri geleceğiz."

Filmde hiçbir şey sırasıyla değil, apansız başka bir sahne başlıyor, kafa karışıyor. (Kyn: Osman Cavcı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder