14 Nisan 2018 Cumartesi

KÜKREYEN ASLAN (1977)


Senaryo ve Yönetmen: Yılmaz Duru
Kamera: Dinçer Önal
Yapım: Tuğra Film/Yılmaz Duru

Laboratuvar Şefi: Sabahattin Hoşsöz, Laboratuar: Ziya Uçak, Ahmet Kuru, Recep Çakmak, Ses Mühendisi: Feridun Kınay, Montaj ve Senkron: Bayram Türkkan, Negatif Montaj: Erhan Dursun, Işık Direktörü: Rıdvan Varol, Yönetmen Yardımcısı: Korhan Yurtsever, (İpek Film Stüdyosunda hazırlanmıştır )

Oyuncular: Yılmaz Duru, Faruk Peker, Betül Aşçıoğlu, Romina Terry, Faruk Mert, Tarık Şimşek, Renan Fosforoğlu, Ahmet Kostarika, Osman Han, Tevfik Şen, Mehmet Yağmur, Çetin Başaran, Ergun Şimşek, Yaşar Güçlü, Remziye Fırtına, İbrahim Uğurlu, Rıdvan, İlhan Hemşeri,

Konu: İnsan sevgisini anlatan bir film. Aslında filmin senaryosu, Sabah Duru’ya ait. Kaynaklarda bu isim geçmekteyse de, filmin jeneriğinde Yılmaz Duru’nun adı yer almakta.

Bu konuya açıklık getirmek amacıyla sayın Sabah Duru ile sanal ortamda yaptığım yazışmamızı aynen aşağıya aktarıyorum.

Çekim aşamasında ben Azerbaycan’daydım. Yılmaz senaryoda benim benimsemediğim değişikler yapmış ve film bana yabancıydı. Bu yüzden jeneriğe ismimi koydurtmamıştım. Şimdi düşünüyorum da tutumum yanlış. Senaryoyu yönetmen öyle yorumlamış varsın yazılsaydı. Sanki pek çok senaryosunu yazdığım filmler çok mu mükemmeldi. Gençlik işte, Ama bir yerde de doğruydu tutumum, Örneğin, şimdi olsa zaten sözleşme yaparak değişik yorumlamayı önlerdim. Dikkatinizi çok değerli buluyorum selam ve sevgilerimle”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder