7 Nisan 2018 Cumartesi

YARINSIZ ADAM (1976)


Yönetmen: Remzi A. Jöntürk
Senaryo: Mehmet Aydın
Eser: Vural Pakel
Kamera: Kaya Ererez
Yapım: Kalkavan Film/Deniz Kalkavan

Dekor: Hasan Nurdan, Prodüksiyon Temsilcisi: Hasan Baykara, Işık Şefi: Aslan Yıldız, Kameraman: Erdoğan Ererez, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Kurgu Eşleme: Süleyman Karakaya, Negatif Kurgu: Mahmut Eskici, Set Ekibi: Erdem Ülgey, Bedri Uğur, Halil Dedeoğlu, Süleyman Çak-mak, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ab-lak, Yardımcı: Kadir Akgün, Yardımcı Yönetmen: Nurettin İrişen,
(Yeni Stüdyoda hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Suna Yıldızoğlu, Betül Aşçıoğlu, Bilal İnci, Macit Flordun, Orhan Alkan, İhsan Baysal, Yüksel Gözen, Kahraman Kral, Levent İnanır, Ömer Kahraman, Baykal Kent, Ali Ceylan, Feridun Çölgeçen, Kudret Karadağ, Canan Candan, Aydın Arkın, Engin İşsever, Mehmet Bulduk, Huriye Yirmibeş, Misafir Sanatçılar: Mete İnselel, Mine Sun, Diclehan Baban, Mete İnselel

Konu: Murat, arkadaşı Kemal ve Zeliş ile birlikte fakir bir mahallede yaşamaktadır. Bir parça kuru ekmeğe muhtaç olmak Murat'ı eli silahlı, kötülere kurşun sıkan, yoksul ve mazlumlara el uzatıp , vurguncu ve tefecileri haraca kesen biri yaparken, arkadaşı Kemal'i ise öğretmen yapacaktır.
Hayatını yoksul ve mazlumlara el uzatıp yardım eden Murat ile öğretmen Kemal'in yolları Kemal'in okulunun zengin bir iş adamı tarafından yıkılacak olması üzerine tekrar kesişir. Polis ile de başı dertte olan Murat herseyı göze alarak ezilenlerin yanında olmaya devam edecektir.

Bu filmin gösterimi çekildiği yıllarda durdurulmuştu. Bu yüzden bu film bizce ulaşması gerektiği kadar bir kitleye ulaşamamıştır. Biz bu filmi sitemizde sizlerle paylaşıyoruz.



filmi izle 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder