7 Nisan 2018 Cumartesi

YAMAN DELİKANLI (1976


Yönetmen: Yavuz Figenli
Hikaye ve Senaryo: Rüştü Asyalı
Kamera: Rafet Şiriner
Yapım: Has Film / Hamit Has

Yönetmen Yardımcısı: Adem Ayral, Set Ekibi: Ahmet Türk, Ercan, Yapım Yönetmeni: Mustafa Eti, Ses Mühendisi: Feridun Eray, Laboratuvar: Sabahattin Dinçöz, Ahmet Kor, Recep Çakmak, Negatif Montaj: Mustafa Kara, Montaj-Senkron: Mehmet Özdemir, (İpek Film Stüdyosunda hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Rüştü Asyalı (Yaman), Gülgün Erdem (Ceyda), Birtane Güngör (Zeynep), Zekai Müftüoğlu (Yaman arkadaş), Renan Fosforoğlu (Polis), Tevhit Bilge (Yaman’ın babası), Leman Akçatepe (Yaman’ın annesi), Tevfik Şen (Ceyda’nın adamı), Mehmet Yağmur, Zeki Sezer, İhsan Bayraktar, Nuri Tuğ, Cevdet Özalaş, Erol Şen, Yadigâr Ejder, Arap Celâl, Seyfettin Karadayı, Seyfi Tetik, Baykal Kent, Kamer Sadık

Konu: Yaman bir oto tamirhanesinde çalışmaktadır. Sevdiği genç kız ise sağ-lam ve geliri iyi bir işi olmadığı için Yaman’la evlenmeye pek yanaşmamaktadır. Bir tesadüf sonucu Yaman otomobille ezilerek öldürülmek isteyen bir kadını (Gülgün Erdem) kurtarır ve ona aşık olur. Aslında kadın beyaz zehir satıcılığı yapmakta ve saf bulduğu Yaman’ı kuryelik yapmağa ikna eder. Ve olaylar gelişerek devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder