27 Şubat 2020 Perşembe

İNTİKAM KADINI (1979)




Yönetmen: Naki Yurter Senaryo: Recep Filiz Kamera: Salih Dikişçi Yapım: Birlik Film/Müfit İlkiz 

Oyuncular: Kazım Kartal, Zerrin Doğan, Cesur Barut, Funda Gürkan, Meltem Işık, Rozi, Cihat Karahan, Filiz Kara, Yılmaz Kurt

Konu: Bir şehirlerarası yol. Eski Renolar, Muratlar ...Kamyonlar geçmekte... 28 plakalı bir Reno. Dört tipsiz adam ara-banın içindedir. Biri Kazım Kartal, diğerleri kadrolu kötü adam. "Allah kahretsin benzin bitti." Dört adam arabadan inip kara kara düşünmektedir ... Akşam da olmak üzere. Mutlaka bir kötülük yapmak zorundalardır, bu filmin doğasındaki varoluşları bundan ibarettir. Kazım Kartal'ın aklına bir şey gelir "Şu köye gidelim."

Orada kötülük yapacak bir ortam mutlaka vardır. Dört tipsiz köye gelirler. Kötülük yapacakları evin kapısını çalarlar. Kurban kız kapıyı açar (Zerrin Doğan) köylü kızı kıyafetinde. Kazım bu kadar köy evi arasından nasıl olmuş da Zerrin Doğan'ın evini denk getirmiştir. Kazım durumu açıklar. "Şey yolda kaldık da tanrı misafiri ... "

ayakları. Kız da "Bir babama sorayım." der. Misafirlere ayran ikram edilir. Kim bu dört tipsiz adamı evine yatıya kabul eder. Üstelik de Zerrin gibi bir kızı varsa. Neyse mantık tatilde Sabah olmuştur horoz öter. Kazım avluya çıkıp gerinir. Üstü çıplaktır. Hayret gece vukuatsız geçmiştir. Adamların boş yere günahını aldık, tövbe tövbe. Fakat Zerrin'i kolsuz bir elbiseyle bembeyaz kollarınla gören Kazım'ın gözü döner. Kızın peşinden ahıra girer. Fonda müzik "Baldız balkonda yatar". Kız ahırda çatalla samanları atmaktadır. Ama Kazım sabah sporu yapmak istemektedir. "Size yardım edebilir miyim?" Kız ters ters bakar. "Benim bildiğim şehirliler erken kalkmaz." Kazım cevap verir. "Erken kalkmayanlar zenginlerdir." Bir anda müzik Sanchez'in Çocukları'na dönüşür, eyvah 32. Gün mü başlayacak yoksa, Mehmet Ali Birand mı geliyor ahıra.

Kazım kıza saldırır. "Bırakın beni çıldırdınız mı siz?" iki tokat eteği kaldırır, hayret köylü kızının altından seksi bir don çıkar. Kazım profesyonelce işini bitirir, kıza da "Zevk al biraz" der. Tam bu sırada kokuyu almış gibi diğer kötü adam gelir. "Haydi biraz da sen tadına bak" der Kazım. Sonra diğer iki kötü adam da panikle evden çıkarlar, babayı döverler. Onlar da nasiplenirler.

Kötü adamlar evi terk ederler. Baba ölmüştür. Kız babanın üzerine yatar ağlar, ağlar. Sonra intihar etmeye karar verir, bir tepeye çıkar manzara bakar. .. Kamera uçurumun dibine dibine zum yapar. Kız kendi kendine konuşur. "Ölmekle namusun temizlenecek mi? Bunu yapanlar yaşayacaklar."

Elleri ojeli, babasının mezarında dua eder. Başörtü iğreti durmaktadır. Kaşları alınmıştır. (Tıpkı Yıldız Kenter'in çizdiği köylü kadın kompozisyonlarındaki gibidir.)

Aynı kostümlerle şehre iner, bir mağazaya girer, kılığı modernleşir. .. Mağazanın adı Kontes Jüliet'tir ... Mağazadan çıkar, mu ne? Misafirlere ayran ikram edilir. Kim bu dört tipsiz adamı evine yatıya kabul eder. Üstelik de Zerrin gibi bir kızı varsa. Neyse mantık tatilde Sabah olmuştur horoz öter. Kazım avluya çıkıp gerinir. Üstü çıplaktır. Hayret gece vukuatsız geçmiştir. Adamların boş yere günahını aldık, tövbe tövbe. Fakat Zerrin'i kolsuz bir elbiseyle bembeyaz kollarınla gören Kazım'ın gözü döner. Kızın peşinden ahıra girer. Fonda müzik "Baldız balkonda yatar". Kız ahırda çatalla samanları atmaktadır. Ama Kazım sabah sporu yapmak istemektedir. "Size yardım edebilir miyim?" Kız ters ters bakar. "Benim bildiğim şehirliler erken kalkmaz." Kazım cevap verir. "Erken kalkmayanlar zenginlerdir." Bir anda müzik Sanchez'in Çocukları'na dönüşür, eyvah 32. Gün mü başlayacak yoksa, Mehmet Ali Birand mı geliyor ahıra.

Kazım kıza saldırır. "Bırakın beni çıldırdınız mı siz?" iki tokat eteği kaldırır, hayret köylü kızının altından seksi bir don çıkar. Kazım profesyonelce işini bitirir, kıza da "Zevk al biraz" der. Tam bu sırada kokuyu almış gibi diğer kötü adam gelir. "Haydi biraz da sen tadına bak" der Kazım. Sonra diğer iki kötü adam da panikle evden çıkarlar, babayı döverler. Onlar da nasiplenirler.

Kötü adamlar evi terk ederler. Baba ölmüştür. Kız babanın üzerine yatar ağlar, ağlar. Sonra intihar etmeye karar verir, bir tepeye çıkar manzara bakar. .. Kamera uçurumun dibine dibine zum yapar. Kız kendi kendine konuşur. "Ölmekle namusun temizlenecek mi? Bunu yapanlar yaşayacaklar."

Elleri ojeli, babasının mezarında dua eder. Başörtü iğreti durmaktadır. Kaşları alınmıştır. (Tıpkı Yıldız Kenter'in çizdiği köylü kadın kompozisyonlarındaki gibidir.)

Aynı kostümlerle şehre iner, bir mağazaya girer, kılığı modernleşir. .. Mağazanın adı Kontes Jüliet'tir ... Mağazadan çıkar, mu ne? kuaför Hilmi Doğruer'in yerine girer, saçı başı yapılmış çıkar, artık başka bir kadındır.

Artık Zerrin daha fazla (seks yıldızı) Zerrin Doğan'a benzemektedir. Yolda başı boş yürürken aniden kel kafalı bir adama "Pardon burada eğlenecek enteresan bir yer var mı?" diye sorar. Kıl kuyruk adam güzel kadının peşine takılır. "Bendeniz doğrucu davut... Hehe hehe he." Dallamaca sırnaşır. Astsubay gazinosu kılıklı yere gelirler. Davut da masaya tebelleş olur. Yine abuklar "Burası enteresan bir yerdir." (Oysa etrafta hiçbir enteresanlık yoktur.) Sonra garsona "Şef" diye hitap eder. "Hani şey var ya ... Ondan yap bize, bir de meyve ... " Bu sırada Zerrin arka masada tecavüzcüsünü görür. Kamera tecavüzcüye zum yapar. Meğer Davut haklıymış. Hakikaten de enteresan bir yermiş burası. Zerrin tecavüzcüsüne gözlerini kısarak bakmaktadır.

Bu sırada tecavüzcü de masada karşısındaki bayana Davut gibi şeyler söylüyor. "Nasıl enteresan bir yer değil mi?" Davut dalmış gitmiş Zerrin'e soruyor "Ne oldu bir şey mi var Aysel." Zerrin'in adı Aysel'miş meğer. "Hakikaten enteresanmış" diyor. Nesi enteresan acaba? Bir garson gelip, Davut'un kulağına "Beyefendi bir bakar mısınız?" diyor. Davut dükkandan sabıkalı galiba, çekip ne diyecekler, "Hesabı kim ödeyecek?" falan mı? Yiyip içip kaçıyor . Zerrin tecavüzcüsünü kesiyor. Tecavüzcü de uzaktan bir selam verip yanındaki kadını piç gibi bırakıp Zerrin'in masaya geliyor. "Sizin nereden tanıyorum acaba?" Zerrin de lafı geçiriyor "Layıkıyla tanışsaydık birbirimizi unutmazdık." Adam bir bok anlamıyor. "Birbirimizi daha yakından tanıyabiliriz" diyor.

Sahne değişiyor. .. Bir deniz kıyısı, tepe-deyiz; Zerrin ve adam güneşleniyorlar. Daha bir aktivite yok. Zerrin yerinden kalkıyor. "Nereye hayatım?" Zerrin eski bir pleymut'u gösteriyor, "Arabayı çeviricem, gölge yapıyor da." Araba-yı .) Zerrin şantöz olduğunu söyler, iş arıyor-dur. Kazım kadını şöyle bir süzer "Tecrübeniz?", "Çalıştıktan sonra karar verirsiniz." Kazım kadının adabı muaşeret kurallarında bakılmayacak yerlerine bakar. Kararını vermiştir.

Zerrin gazinoda Ajda'nın sesiyle şarkı söyler. "Yalancının birisin". Şarkı bittiğinde havuzdadırlar. Zerrin beyaz seksi bikinisiyle havuzdan çıkar. Kazım yakın markajdadır. Polis Aysel'i aramaktadır. "Kim ola ki bu Aysel?"

Kazım bu kadını daha önce nereden hatırlıyordur? Bir haberci gelir. "Abi Sela-mi'yi de öldürmüşler, havuzda ceset, kem küm" gibi şeyler söyler. Ulan Davut nerede falan derken Davut ortaya çıkar, polisle konuşmaktadır. "Abi Aysel öyle iyi bir kız ki hiç sanmıyorum ... Öyle cömert ki. .. " (Demek bütün hesapları Zerrin ödüyordu, Bunun bir seks filmi olduğunu otel idare-sinden saklayıp gizlice odada bir seviş-me sahnesi çekmişler. .. Kazım duşun altında, kızlardan biriyle sevişir.

Bu sahne bittiğinde bu sefer de kayalık bir ortamda Zerrin Doğan'la sevişirler. Otelden uzaklaşmışlar, gözlerden ırak bir yerde Kazım'la Zerrin'in sevişme sahnesini çekecekler. Zerrin bu sahnede intikam alacağı tecavüzcüsüne gayet cömert davranır... Ne de olsa ilk erkeğidir. Kayalıklarda hart soft karışımı bir sahne seyrederiz. Uzun uzundur her şey. Dönemi içinde ileri sayılabilecek bir cömertlikle Zerrin'in önündeki tüyler açıkça görünür. (Zerrin Doğan ilk porno uzun metraj film çeken kadındır aynı zamanda.)

Bu sahne bittiğinde Zerrin Kazım'ı elinden tutup zorla bir köye götürür. Bu köy filmin başındaki köydür. Kazım hala anlamamıştır. Kız tecavüz edildiği ahıra sokar Kazım'ı. Kazım boş boş bakmaktadır. Bir eşek görürüz, Kazım eşşeği sever. Hayda şimdi de sıra eşşeğe mi geldi diye düşünürken Zerrin üstündekileri değiştirmiş tekrar köylü kızı olmuştur. Kazım gözlerine inanamaz. Zerrin elindeki çatalla Kazım'ı öldürür.

Zerrin polise teslim olur. Davut lök gibi kalmıştır. "Cezamı çekmeye hazırım komserim ... " (Son) yazar. “Osman Cavcı “Yanlış Anlaşılmışl Filmler”




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder